Prijava

Vaša prijava

Na Dan knjižnice 96 novih članova, pokrenuto i pitanje bibliokombija


Treba li Velikoj Gorici i okolici bibliokombi? Ako pitate knjižničare, na čelu s ravnateljicom Katjom Matković Mikulčić, odgovor je- treba! Gorica ima drugu tradiciju knijižničarstva, čitaonica i čitanja, šesti je grad po veličini u Hrvatskoj, a čak i neki manji gradovi imaju svoje bibliobuseve. Sve su to razlozi da se uvede vozilo koje bi po okolnim mjestima, u rubnim naseljima, dostavljalo knjige, svojevrsna knjižica na kotačima.

“Naša rubna područja teže dolaze do knjiga, slikovnica, lektire. Uvođenjem jednog takvog kombija poboljšala bi se i kvaliteta življenja u tim naseljima, a isto tako smatramo kako knjige, čitanje i mogućnost služenja internetom treba biti dostupno svima”, govori nam ravnateljica knjižnice Matković Mikulčić.

Upravo na ovu je temu u goričkoj knjižnici održano predavanje s gostima, kolegama iz Karlovca koji već imaju iskustva u biblio službi, čime je zaokružena proslava Dana gradske knjižnice, kad su na današnji dan 1885. donesena prva pravila čitaonice u Velikoj Gorici.

Prošli petak je knjižnica potpuno besplatno primala nove članove. U knjižnicu se učlanilo 96 novih čitatelja i čitateljica.

Objava Na Dan knjižnice 96 novih članova, pokrenuto i pitanje bibliokombija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.