Prijava

Vaša prijava

Turopoljska voda kvalitetna, bogata mineralima


Povodom Svjetskog dana voda koji se u svijetu, pa tako i kod nas obilježava 22.ožujka, ukrcali smo se u voz prema vodocrpilištu, zajedno s djecom iz goričkih osnovnih škola i dječjih vrtića koja već godinama dolaze na ovo mjesto kako bi nove generacije naučile ponešto o vodi, njenoj vrijednosti, važnosti te načinu distribucije.

“Danas nam je voda svima dostupna, ali nove generacije koje dolaze iza nas moraju naučiti i shvatiti njenu vrijednost i važnost. Trebaju naučiti da se prema vodi, kao i drugim prirodnim bogatstvima i resursima moramo odnositi odgovorno kako bi očuvali naš planet”, govori zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar koji se također dao u obilazak.

Domaćin obilaska bila je VG Vodoopskrba, na čelu s direktorom Tomislavom Jelisavcem. On je pak predstavio Vodocrpilište Velika Gorica koje se sastoji od pet bunara iz kojih se voda crpi do čak sedam metara pod zemljom. Pitkom vodom gradsko komunalno poduzeće opskrbljuje 97 posto građana grada Velike Gorice i susjednih općina, a želja im je doći na 100 posto opskrbe, govori Jelisavac koji nam otkriva i kakvu vodu pijemo.

“Ovdje na vodocrpilištu svakodnevni se provjerava kvaliteta vode, a imamo i HACCAP sustav koji nam dokazuje kako je naša voda visokog standarda, kvalitetna i bogata svim potrebnim mineralima. Svi naši uzorci vode su iznad prosjeka”, pohvalio se Jelisavac. Dobro je znati da na Svjetski dan voda mi u Turopolju pijemo zdravu i čistu vodu. Živjeli!

Objava Turopoljska voda kvalitetna, bogata mineralima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.