Prijava

Vaša prijava

Predstavljena knjiga Ogrtač: Stranice natopljene životom


U ožujku mjesecu koji je na poseban način posvećen ženema, kako zbog Međunarodnoga dana žena, tako i zbog Dana narcisa koji je posvećen ženama oboljelim od raka dojke, Društvo žena Velika Mlaka predstavila je knjigu „Ogrtač“ svoje mještanke Snježane Strbad.

Moja želja je ostvarena!
„Možeš biti prvi u nekom velikom gradu, ali ako preskočiš svoje mjesto ili kvart džaba ti je biti prvi. Moja želja je ostvarena. Društvo žena iz Velike Mlake organizira promociju moje knjigice „Ogrtač“…, ovim je riječima Snježana Strbad započela predstavljanje svoje knjige, koje je održano u subotu 23. ožujka 2019. u prostorijama Društva žena u Velikoj Mlaki, u mjestu u kojemu živi.

Knjigu su predstavile autorica Snježana Strbad, dugogodišnja članica Društva žena Velika Mlaka Barica Uroić-Štefanko i dopredsjednica i voditeljica istraživačke sekcije Društva Ivana Andrić Penava, koja je i vodila program. Svečanijem tonu ovoga događanja pridonijele su gošće zadužene za glazbeni dio programa Ljliljana Katić iz Dugoga Sela i Karolina Rigljan iz Zagreba. Izvele su autorske skladbe Ljiljane Katić „Moja si punina“, „Izdisaj moj“, „Neću odustati“ i „Ti si odgovor“.

Knjigu krase ilustracije Svetlane Keresteš, a započinje recenzijama Katarine Gujić, Andreje Talan Pavić, Anice Birač i Ivane Lončar. Za lekturu je bila zadužena prof. Ivana Ujević, a za tisak Redak d. o. o. Split. Autoričin stil je jednostavan. U njemu se ogleda njezina sposobnost da prenese događaj na način kakav on zaista jest.

Stranice natopljene životom
Predstavljačice knjige su kroz ugodan razgovor upoznale prisutne sa sadržajem knjige, načinom na koji je nastala i njezinom biti. U knjizi „Ogrtač“ autorica je hrabro podijelila svoje životno iskustvo, svoju borbu s karcinomom dojke, iz koje je izašla kao pobjednica.

„Svaka stranica natopljena je životom. Autorica nije tek pasivni promatrač, nego ona koja proživljava, preživljava i koja je preživjela. Na 95 stranica knjige autoricu upoznajemo kao dijete, zatim kao uspješnu poslovnu ženu i na koncu kao hrabru, borbenu ženu koja je iz izuzetno teške situacije izvukla ono najbolje od sebe. Knjiga prenosi vrijedno iskustvo, ono životno. Donosi priču čiji je cilj da se širi dalja, da ohrabri one koji to trebaju, da podsjete sve nas na ono što je vrijedno, a što često uzimamo zdravo za gotovo“, istaknula je na predstavljanju Ivana Andrić Penava.

Barica Uroić-Štefanko, koja Snježanu Strbad poznaje od djetinjstva, dočarala je prisutnima kakva je Snježana bila kao djevojčica, pri čemu je zaključila da je u svojoj biti ostala ista – vesela, nasmijana i puna života. I prisutni su se uključili u predstavljanje. Autorica je rado odgovorila na svaki komentar i na svako pitanje postavljeno iz publike, koja je ovo događanje popratila sa zanimanjem od početka do kraja.

Na kraju predstavljanja, predsjednica Društva žena Velika Mlaka Marija Krilčić podijelila je prigodne darove autorici i gošćama glazbenicama. Sav prihod od prodaje knjige doniran je udrugama koje pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti „Krijesnica“ i „Jak kao Jakov“.

 

Objava Predstavljena knjiga Ogrtač: Stranice natopljene životom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.