Prijava

Vaša prijava

Novi život vaše stare odjeće


 

Dobra ekonomija podupire kvalitetu života u zajednici, stvara prilike i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih, pravedno koristi i dijeli resurse, prihvaća odgovornost i njeguje solidarnost te poštuje održivost ekosustava. Na ovim temeljima zasnovana je i priča o Socijalnoj zadruzi Humana Nova, čije će nam djelovanje u četvrtak 28. ožujka u 18 sati predstaviti Martina Tomljanović, zamjenica upravitelja
zagrebačkog centra.

Saznat ćemo što je to socijalna zadruga i kako funkcionira na primjeru Humane Nove. Ponovna uporaba stare odjeće i kućanskog tekstila te osvještavanje građana o odvajanju i recikliranju tekstilnog otpada u kućanstvu, njihova je misija od osnutka zadruge 2011. godine u Čakovcu, jednako kao što im je cilj zapošljavanje osoba iz marginaliziranih
društvenih skupina. Kako su na efikasan način uspjeli spojiti to dvoje, zašto kontinuirano rade na osvještavanju i senzibiliziranju zajednice za društvene i ekološke probleme te kako educiraju građane o važnosti ponovne uporabe, saznat ćete ako nam se pridružite u četvrtak, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice.

Uz to što ćete steći korisna znanja o drugačijim oblicima ekonomije, možete izvještiti i svoje ruke te sudjelovati na radionici izrade platnenih torbi od pamučnih majica. Za to je potrebno donijeti jednu ili dvije stare pamučne majice koje će na ovoj radionici dobiti novu namjenu i još vam biti od koristi.

Također pozivamo sve sudionike radionice da se odazovu akciji sakupljanja rabljene odjeće i donesu svoje tekstilne viškove iz kućanstva te na taj način izravno podrže misiju Humana Nove, a to je ponovna uporaba tekstila, adekvatno zbrinjavanje rabljenog tekstila te poticanje građana na odvajanje otpada u kućanstvu.

 

Objava Novi život vaše stare odjeće pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.