Prijava

Vaša prijava

Atlantic grupa otvorila distribucijski centar u Vukovinskom polju


Atlantic Grupa, potiho je, bez velike medijske pompe i fotoaparata danas službeno otvorila novi, suvremeno opremljeni logističko distribucijski centar u proizvodnoj zoni Meridijan 16 u Vukovinskom polju. Investicija u izgradnju i opremanje vrijedna je oko 20 milijuna eura, a realizirana je u roku od sedam mjeseci u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom Kamgrad.

Centralni logistički centar za hrvatsko tržište

Prostor se prostire na ukupnoj površini od 60 tisuća kvadrata čime novoizgrađeni objekt objedinjuje ukupne skladišne kapacitete Atlantic Grupe na području Zagreba te je središnji logistički centar za hrvatsko tržište.

„Ovo je najveći privatni strateški projekt realiziran u našem gradu u zoni Meridijan 16. Za nas to znači dobar i veliki korak naprijed prema privlačenju novih investitora koji će svojim poslovanjem stvoriti novu gospodarsku paradigmu u Velikoj Gorici. Atlantic grupa je otvorila vrata i drugima pa očekujemo da će se uskoro na ovom području pojaviti i drugi značajni investitori i da će ovaj dio Gorice potpuno zaživjeti u gospodarskom smislu“, naglasio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić

U prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30 tisuća paletnih mjesta, a moderan visokoregalni objekt ima i mogućnost dodatnog modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama, čime se osigurava dugoročna održivost i podrška daljnjem razvoju distribucijske djelatnosti, stoji u priopćenju iz Atlantic grupe.

Digitalizacija poslovanja i uvođenje robota

„Razvoj distribucijskog poslovanja jedan je od stupova strategije rasta i razvoja Atlantic Grupe čiju jezgru čini usredotočenosti na potrošača, potpomognuta suvremenim rješenjima koje nudi sveobuhvatan proces digitalizacije poslovanja. Tako će na novoj lokaciji suvremeni softverski paketi upravljati ulazom robe i vozila, optimalnom organizacijom robe u skladištu kroz „virtualizaciju“ kojom se stvaraju logički razdvojeni skladišni prostori unutar jednog fizičkog prostora, te otpremom robe prema kupcima kroz potpuno digitalizirani kanal dostave bez papira“, stoji, među ostalim, u priopćenju.

Iako će se samim opremanjem ovdje otvoriti 200-injak radnih mjesta, ono što projekt čini osobito zanimljivim jesu njegove ambicije u području digitalizacije skladišnog poslovanja pa je novi logističko distribucijski centar i pravi poligon za nove tehnologije koje su već ugrađene ili su u procesu implementacije, poput autonomnih logističkih robota.

Atlantic Grupa ušla je, naime, u projekt testiranja prvog autonomnog logističkog robota. Riječ je o prototipu robota namijenjenog za samostalnu vožnju, koji ima kapacitet prijenosa tereta od 800 kilograma i dizajniran je za sigurno kretanje među ljudima, opremom i drugim logističkim vozilima. Njegov probnbi rad trebao bi početi 15.travnja. „Robot je opremljen autonomnim sustavom baziranim na vizualnoj percepciji, koji kombinira metode dubokog učenja sa stereoskopskim kamerama, kako bi kreirao novu generaciju robotskog vida koji je jednako pouzdan, a jeftiniji od sustava koji se danas koriste, te koji, za razliku od postojećih, koristi bogate baze podataka“, dodaje se iz Atlantica.

Objava Atlantic grupa otvorila distribucijski centar u Vukovinskom polju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.