Prijava

Vaša prijava

Na Svjetski dan kazališta 70. izvedba “I živjele su sretno”


Na Svjetski dan kazališta Scena Gorica svoju je publiku počastila izvedbom predstave u vlastitoj produkciji „I živjele su sretno“. Bila je to ujedno i 70. izvedba ove domaće predstave koja je ušla u svoju treću sezonu igranja. „Predstava je živ organizam i kazalište je divna stvar jer sve predstave rastu i razvijaju se, imaju svoj životni put. Mi smo još uvijek na vrhuncu i mislim da treba proći još puno vremena da ova predstava prestane živjeti. Interesa ima, mi guštamo na sceni i drago nam je zbog toga“, govori nam umjetnička voditeljica, Scene Gorica, glumica Mija Krajcar koja igra jednu od uloga nesretnih princeza.

Publika na izvedbi brojna i vrlo zadovoljna. Zadovoljna je i ravnateljica Pučkog učilišta Anita Pišković koja je predstavu pogledala već barem tri puta. „Scena Gorica već se etablirala na hrvatskoj kazališnoj sceni. U zadnje četiri godine osvojili smo brojne nagrade na raznim festivalima, a ovo nam je sigurno jedna od najuspješnijih predstava za odrasle koju smo postavili u zadnje četiri godine“, zaključuje Pišković.

Dodajmo kako je tekst Nine Horvat režirala Frana Marija Vranković, a u naslovnim ulogama pojavljuju se Jelena Hadži – Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Katarina Baban (Snjeguljica) te Selma Mehić (Bezimena)

Objava Na Svjetski dan kazališta 70. izvedba “I živjele su sretno” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.