Prijava

Vaša prijava

Važno je u šumi informacija pronaći onu pravu!


Etno naselje Novo Čiče na jedan je dan postalo učenički informacijski centar. U suradni udruge Zamisli, OŠ Novo Čiče i KUD-a Čiče svoje su štandove po etno naselju rasprostrle udruge i organizacije s ciljem pružanja mladima potrebnih, znanja, vještina, ali prije svega korisnih informacija.

„Dobro informiranje je preduvjet za bilo koju aktivnost u životu. To nije samo neki podatak kojeg zaboravimo kad nam više ne treba već nešto što pamtimo, što nam je korisno i možemo iskoristiti“, govori nam predsjednica udruge Zamisli, Svjetlana Marion te dodaje kako info centri pomažu mladima u informiranju i pronalasku pravih podataka u šumi informacija.

U Čiču su, uz lokalni KUD Čiče, svoje djelovanje predstavili i velikogorički Crveni križ, Hrvatski zavod za zapošljavanje, brojne udruge u području informiranja mladih iz Zaprešića, Zaboka ili Zagreba, kao udruge koje okupljaju mlade s invaliditetom. Sajam dolazi uoči Svjetskog dana informiranja mladih koji se obilježava 17.travnja, a okupio je brojne mlade ljudi koji su na jednom mjestu mogli dobiti mnoštvo korisnih informacija.

Foto: Stipo Duvnjak

Objava Važno je u šumi informacija pronaći onu pravu! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.