Prijava

Vaša prijava

Fiš je vruć i baš je za pet!


Petak. Tržni centar. 10 sati. Ima li boljeg i prometnijeg vremena u tjednu nedaleko najprometnijeg gradskog punkta- autobusnog kolodvora? Na Veliki petak idu zadnje pripreme za Uskrs, treba ukrasiti blagdanski stol, pisanice, kupiti šunkicu, popis je dugačak. No, odlična prilika da građani u danu malo zastanu bio je vrući fiš paprikaš koji je već drugu godinu zaredom na Veliki petak dijelila Gradska organizacija HDZ-a Velike Gorice. Mlade snage pripremile su dovoljan broj porcija, a tržni centar mirisao je na ribu.

 

“Prvi put jedem fiš i odličan je. Nikad ništa bolje nisam jela”, govori nam gospođa Janja koja je stigla iz susjedstva, tu ima štand na tržnici. Ivan je stigao iz Kobilića. Fiš nije preskočio. “I vruć je i dobar. Ma fiš u petak je baš za pet, uz odlično vrijeme i druženje”, govori nam.

Zadovoljni su i organizatori za koje se nadamo da je i njima ostao bar koji zalogaj. Predsjednik goričkog HDZ-a Krešimir Ačkar govori nam kako je ovo prilika da se susretnu i druže s građanima, požele im sretan Uskrs i obilje Božjeg blagoslova, a što je i u tradicije njihove stranke.

 

Objava Fiš je vruć i baš je za pet! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.