Prijava

Vaša prijava

Nogometni kamp, stadion i akademija u Gorici


Nepunih tjedan dana nakon posjeta i najave kineskih investitora kako će razvijati i ulagati u sportsku infrastrukturu na području Velike Gorice i Zagrebačke županije, danas- prvi korak. Potpisan je Sporazum kojim se formira partnerstvo između Grada Velike Gorice, Nogometnog saveza Zagrebačke Županije i kineske kompanije Z-Run Well Ton Industry, a s ciljem ulaganja u sportsku infrastrukturu. Poseban naglasak je na nogometnoj infrastrukturi u koju se ubrajaju nogometni stadion i nogometni kamp s pratećim sadržajima te osnivanje Akademije nogometa, ali i razvoj sportske i ostale industrije u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji.

“Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala grad poželjan investitorima i veseli me činjenica da se taj interes proširio i van naših granica te da poslovne namjere iskazuju strani investitori”, izjavio je prilikom potpisivanja gradonačelnik Dražen Barišić.

Podršku projektu dao je i Nogometni savez Zagrebačke županije. Sportska infrastruktura uvelike će doprinijeti ne samo boljim uvjetima za rad i natjecanja kako u našoj županiji, tako i u Hrvatskoj, već će dati svoj doprinos razvoju nogometa u obje zemlje, kazao je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Nenad Črnko.

U svrhu realizacije ciljeva Z-Run će osnovati trgovačko društvo, a u kasnijoj fazi realizacije projekta, partneri će sklopiti Ugovor o konzorciju kojim će utvrditi obveze i način ispunjenja obveza ugovornih strana, profesionalnu i tehničku diobu poslova, sadržaj i način ostvarivanja ugovorene suradnje. Iako je ovaj projekt na samom početku već sad se čini kako je riječ o velikim i važnim stvarima koje će naš grad dočekati u budućnosti.

 

Objava Nogometni kamp, stadion i akademija u Gorici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.