Prijava

Vaša prijava

Natjecanjem u pripremanju kotlovine počelo Turopoljsko Jurjevo u Lukavcu


Čak 300 obroka pripremit će zajednički 15 natjecateljskih ekipa koje odmjeravaju snage u pripremi najbolje kotlovine, natjecanju koje je jutros počelo oko zidina Lukavec grada, a ususret proslavi Jurjeva. Ovo natjecanje, svjetskog glasa, održava se već treću godinu, u organizaciji Rotary kluba Velika Gorica. Kažemo svjetskog jer organizatori sami kažu kako je to svjetsko natjecanje, a boje ostatka svijeta ove godine brani Estonija.

“Trudimo se svake godine privući ne samo ekipe iz Hrvatske već i ostatka svijeta, kako bi kotlovina bila prepoznata i van granica Lijepe Naše”, kaže nam predsjednik goričkog Rotaryja, Siniša Drobnjak.

Iza 12 sati počelo je žiriranje i izbor najbolje kotlovine koju ocjenjuju istančani okusni pupoljci Davora Dretara Dreleta i Karmele Vukov Colić, nakon čega će se finim specijalitetom počastiti i posjetitelji. Cijena obroka je 30 kuna, a sav prihod namijenjen je stipendiranju goričkih učenika.

Od 16 sati počinje zabavni program uz folklorna društva, a kasnije ćemo paliti i krijes, a detaljnije o programu pročitajte OVDJE.

Objava Natjecanjem u pripremanju kotlovine počelo Turopoljsko Jurjevo u Lukavcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.