Prijava

Vaša prijava

POGLEDAJTE Gorički kantautor Vedran Ivorek izbacio spot “Pozdravi sunce”


Vedran Ivorek, za prijatelje Tafra, poznatiji i kao inicijator i začetnik velikogoričkog kantautorskog Exposure festivala izbacio je spot za pjesmu “Pozdravi sunce”, inače najavnu stvar s najnovijeg albuma “Sunce izlazi”. Spot je premijerno predstavljen na mixer.hr-u dok je Vedran trenutno u Španjolskoj gdje nastupa na Sofa festu u Palma de Mallorca.

Vedran potpisuje glazbu i tekst, a snimio je akustičnu, električnu i bas gitaru. U produkciji i aranžmanu pridružio mu se Marijan Jelenić koji je također snimio klavijature te dodatne gitarističke dionice. Bubnjeve je snimio Giovanni Maucieri, za miks i mastering je odgovoran Perica Šuran dok video produkciju potpisuje Doringo. U spotu se, uz Vedrana, pojavljuje i mlada talentirana Velikogoričanka, Katarina Drvodelić, a u spotu se vidi i jutarnja panorama Velike Gorice

Vedran Ivorek skladanjem i pisanjem počeo se baviti 2000. godine, a glazbom i stvraanjem ozbiljnije, sam kaže, od 2006. Nakon što je djelovao u raznim bendovima te se okušao u raznim glazbenim stilovima 2012. godine je svoju glazbenu karijeru odlučio nastaviti karijeru kao samostalni kantautor. Inspiriraju ga velikani poput Van Morrisona, Brucea Springsteena, Sixto Rodrigueza, Štulića i Balaševića, a velik trag ostavio je i život u Italiji pa su tako na Ivorekov izričaj uvelike utjecali i talijanski kantautori.

Objava POGLEDAJTE Gorički kantautor Vedran Ivorek izbacio spot “Pozdravi sunce” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.