Prijava

Vaša prijava

Gimnazijalci na Matičinom četvrtku


Matičin četvrtak večeras će ugostiti učenike velikogoričke Gimnazije koji su pripremili  glazbeno-scensku večer. POčetak ej od 19 sati u Muzeju Turopolja, a evo tko nastupa:

Ravnateljica Gimnazije Velika Gorica, Brankica Žugaj, predstavit će EU projekte u kojima sudjeluje Gimnazija, zatim će djevojački zbor GVG-a, predvođen profesoricom Ivanom Petravić, predstaviti se uz tradicijsku rusku cigansku pjesmu u obradi Svjetlane Glavaš.k

Katarina Bačurin, Matea Kovačević, Marija Vidović i Bruno Težak s filmom „White Rose will find you“ predstavljali su Gimnaziju u europskim državama u projektu ERASMUS+ White Rose o čemu će ispričati više, predstavit će se Marijan Tomić s monologom Ahmeda Nurudina prema romanu „Derviš i smrt“ autora Meše Selimovića, kojim je on sudjelovao ove godine na Državnoj smotri Lidrano 2019.

Anamarija Štimac i Lea Anđelković predstavit će projekt o glasovanju za EU parlament s filmom: Ovaj put glasam, koji je pripremila grupa Građanskoga odgoja, uz voditeljicu, profesoricu Andreu Burić.

Tin Šaban i Josip Banić pročitat će dvije odabrane pjesme Tina Šabana s kojima je sudjelovao na ovogodišnjem natječaju Goranovo proljeće za učenike (pjesnike) osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Voditeljica, profesorica Gordana Vlašić.

Mihael Galeković kao baba Bara, Josip Štuban kao susjeda Slava, Nikola Pleše kao Švabica Kata, Lovro Boban kao Barin muž Štef i Dominik Klasnić kao Štefov kum Joža predstavit će se kratkim kajkavskim igrokazom „Pri kamene kleti“ čiji tekst potpisuju David Dianežević i Mihael Galeković, a u programu će nastupiti i tamburaši GVG-a: Josip Jurenić, Stjepan i Luka Kos te. Patrik Sučec

Objava Gimnazijalci na Matičinom četvrtku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


HNK GORICA Protiv Rudeša pobjeda je imperativ

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike