Prijava

Vaša prijava

KOŠARKA Goričani prekrojili vlastite povijesne knjige


Porazom u Splitu, u majstorici četvrtfinala doigravanja, košarkaši Gorice su okončali svoj ovogodišnji natjecateljski put. Bila je ovo sezona koja će ostati upamćena kao najbolja u povijesti ovoga kluba, sezona kojom su prekrojili vlastite povijesne knjige. U prvenstvu su prvi dio završili na šestom mjestu, sa skorom od 11 pobjeda i isto toliko poraza, da bi ih u četvrtzavršnici zaustavila momčad Splita u trećoj, odlučujućoj utakmici. Bez obzira na to, vrijedi podvući, istaknuti, spomenuti i s velikim zadovoljstvom naglasiti – Gorica je na najljepši i najbolji mogući način prezentirala grad i cijelo Turopolje.

Ove sezone su, ne zaboravimo, čak dva puta svladali Cibonu, četiri puta Split, te u nekim susretima, posebno u drugom dijelu sezone, predveli fantastičnu košarku. Nekako se to sve poklopilo dolaskom nekadašnjeg velikog talenta hrvatske košarke, Lovre Mazalina, ali bio bi grijeh ne spomenuti i preostale odlične dečke i košarkaše. Prije svih Antu Mašića, ovaj veteran je odigrao sezonu za pamćenja, bilo je susreta u kojima je bio vrlo blizu ostvarenja triple-double učinka, ali i ovako vrijedi ga malo više istaknuti. Zahvale idu i Kapusti, Majcuniću, Bakoviću, Petroviću, Vučiću, Prgometu, Papcu, Jukiću, Mikšiću i Zrniću, te naravno njihovom sjajnom treneru Josipu Sesaru.

Ne smijemo zaboraviti i činjenicu da je Goricu igrala u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića i da je na Gripama na završnom turniru pobijedila Split i očekivano izgubila od naše najbolje momčadi Cedevite. U svakom slučaju, sve čestitke kompletnom vodstvu kluba, svim trenerima, igračima i logistici, jer ovo je sjajan zalog za još ljepšu i bolju budućnost.

Goran Klobučarić

Objava KOŠARKA Goričani prekrojili vlastite povijesne knjige pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.