Prijava

Vaša prijava

Put rukopisa od autora do korica, saznajte kako


Kako nastaje knjiga? Što je sve potrebno kako bi rukopisi pronašli svoj put od njihovih tvoraca do željenih čitatelja? Na ova pitanja – i sva između – odgovore možete dobiti ovog petka u Gradskoj knjižnici. U okviru projekta “Papir, škare, knjiga” od 19 sati gost je Seid Serdarević, glavni urednik Frakture, jedne od najuspješnijih nakladničkih kuća u Hrvatskoj.

Dobitnik je brojnih priznanja za svoj urednički rad, među kojima se ističe odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, koje za zasluge promicanja francuske književnosti i kulture
dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske. Nakladnička kuća Fraktura koju vodi sa suprugom Sibilom od male je manufakture izrasla u jednog od najcjenjenijih nakladnika u europskim razmjerima. Među autorima i knjigama koje objavljuju ima velikih i značajnih autora poput Amosa Oza, Thomasa Manna i Imre Kertesza, popularnih poput Stiega Larssona ili Carlosa Ruiza Zafona, ima domaćih klasika poput Mirka Kovača, Daše Drndić ili Miljenka Jergovića, ali poznati su i po tome da su spremni dati priliku i autorima koji tek ulaze u svijet književnosti. Nedavno objavljena zbirka poezije tzv. grupe 90+ “Netko podvikne, djeca odrastu” slikovito svjedoči o tome.

Kako se odlučuje o tekstu koji će u konačnici biti preuzet za objavljivanje? Što bi svatko tko se sprema objaviti knjigu trebao znati? Što je presudno da bi neki tekst našao svoje mjesto među koricama i došao do čitatelja? U razgovoru sa Seidom Serdarevićem u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, saznat ćete sve što trebate znati o tome kako nastaje knjiga.

Objava Put rukopisa od autora do korica, saznajte kako pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Znate li kako nastaje knjiga?

Jeste li vidjeli Katu?