Prijava

Vaša prijava

U centru OŠ Eugen Kvaternik od danas stoji- knjižnica


Jedna od najstarijih goričkih škola, osnovna škola Eugena Kvaternika napokon je dobila pravu pravcatu knjižnicu. Dva puta je do sad knjižnica seljena, po raznim prostorijama po školi, a sad se konačno našlo za nju stalno mjesto, i to ne bilo kakvo- već centralno, da ona zaživi u svom punom sjaju.

„Knjižnica bi trebala biti centar zbivanja i uspjeli smo napokon do toga i doći. Imamo vrijednu i marljivu knjižničarku koja osmišljava sadržaje za učenike, potiče ih na čitanje, a provodi i druge aktivnosti i projekte tako da smo i više nego zadovoljni“, govori nam ravnateljica škole Monika Brleković kojoj je ovo prvi mandat.

U novoj je knjižnici 4,5 tisuće naslova za učenički i 1500 za učiteljski fond, a bit će potrebno nabaviti i još neke naslove kako bi se zadovoljile potrebe svih korisnika. „Nakon otpisa djela knjiga koje su već bile stare i uništene ostali smo bez nekih naslova. Srećom, pa ministarstvo najavljuje pomoć školskim knjižnicima zbog čega se nadamo kako će se i naš fond malo povećati“, objašnjava knjižničarka Davorka Facko Vnučec koja dodaje kako je, uz učeničku literaturu, važna i ona za profesore i nastavnike koje također nedostaje.

Gorička osnovna škola svečano je obilježila dan otvorenja knjižnice. Velik je to dan za veliki projekt vrijedan čak 800 tisuća kuna, a nakon kojeg slijedi još jedan, puno veći, a to je energetska obnova škole. Gradonačelnik Dražen Barišić ističe kako će energetskom obnovom ova stara gorička ljepotica malo izmijeniti vanjski izgled ali će zato biti funkcionalnija, štedljivija i ukorak s vremenom.

„Djeca u digitalnom dobu moraju imati knjige, ali i printane materijale i elektronski sadržaj kako bi mogli dalje usavršavati svoja znanja i vještine. Jako smo sretni i zadovoljni ovakvim uvodom u daljnji rast i otvorenjem nove knjižnice. Energetska obnova bit će novi izazov koji će ovoj školi dati još ljepši izgled ali i poboljšati uvjete odgoja i obrazovanja u našem gradu, zaključio je gradonačelnik.

Objava U centru OŠ Eugen Kvaternik od danas stoji- knjižnica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.