Prijava

Vaša prijava

Ovo su laureati natjecanja Buđenje!


Školsko natjecanje Buđenje, koje je organizirala Umjetnička škola Franje Lučića i ove je godine iznjedrilo laureate. Natjecanje se održavalo u 7 disciplina – gudači (violina, violončelo, kontrabas), gitara i tambura, puhači (truba, flauta, rog, saksofon, oboa, klarinet), pjevači, harmonika, solfeggio i komorni sastavi.

Ovogodišnje je natjecanje brojalo čak 206 natjecatelja, a dodijeljene su 82 prve nagrade, 49 drugih, 24 treće i 32 priznanja.

“Posebnost našeg natjecanja je da svake godine imamo skladanu zadanu kompoziciju upravo za naše natjecanje. Prošle godine je to bio Boogie, a ove Cimmeria, obje od skladatelja Marina Rabadana. Ovogodišnja kompozicija je toliko posebna i pozitivno dočekana, da je izvođena i u Koncertnoj dvorani Lisinski od Zagrebačke filharmonije”, ističe organizatorica, profesorica Iva Šorša.

A evo i nagrađenih:

1. kategorija Gita Kozina – violončelo, profesorica Terezija Krčelić Rabadan,

2. kategorija Niko Grgurev-saksofon, profesor Marko Malivuk Jovanović,

3.kategorija Stefan Gjorgiev- truba, profesor Tomislav Špoljar,

4.kategorija Lora Likan Kelentrić- flauta, profesorica Antonija Jurin

5. najbolja pjevačka izvedba Marija Vujević, profesorica Zrinka Posavec.

Po završetku natjecanja, svi prvo-prvo nagrađeni natjecatelji iz svih disciplina i kategorija, nastupaju u dvorani Galženica i natječu se za Grand prix- glavnu nagradu cijeloga natjecanja, i bira se najbolji od najboljih. To je ujedno i najposječeniji koncert tijekom cijele koncertne godine naše škole, a svakako i najkvalitetniji zbog izvedbi koje su vrhunske i odabrane od naših stručnih komisija.

Uz glasanje svih članova komisije – njih čak 17, odlučen je po najvećem broju bodova apsolutni pobjednik natjecanja, a to je ove godine Stefan Gjorgijev koji je osvojio i zlato u disciplini solfeggio- Laureat ( maksimalan broj bodova), zlato u svojoj kategoriji kod puhača ( prva -prva nagrada) i posebnu nagradu za najbolju izvedbu zadane kompozicije u III. kategoriji. Još jedna nagrada je i ona koja je pripala Mirjam Moguš, koja je u svojoj kategoriji solffegia također osvojila Laureat.

“Natjecanje je prošlo u prekrasnom ozračju. Vidjeti djecu koja su sretna, koja uživaju u glazbi, bodre jedni druge, složni su,te na kraju za svoj trud dobiju diplome, medalje i pehare koji su uspomena za cijeli njihov život- to je meni najveći uspjeh i potvrda da sam uspjela u namjeri da napravim motivacijsko natjecanje za sve naše učenike koji žele pokazati što znaju”, zaključuje profesorica Šorša.

Objava Ovo su laureati natjecanja Buđenje! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.