Uoči zadnje prvoligaške utakmice u sezoni, one protiv Lokomotive, ekipa HNK Gorice zbraja dojmove. Prve mačiće neće baciti u vodu, kažu. Dečki su se, priznaju, emotivno potrošili, jer bila je to zaista sezona za pamćenje. „Odličan je odaziv publike, stadion nam je uvijek bio prepun gledatelja, drago nam je da su nas počeli shvaćati kao ozbiljan klub i na nama je da iduće sezone tu letvicu dignemo još malo više i dostignemo tu Europu, ako nam izmakne u ovoj sezoni“, zadovoljan je naš Velikogoričanin Matija Dvorneković koji je s kolegama igračima i vodstvom kluba bio u gostima kod gradonačelnika Dražena Barišića.

Grad Velika Gorica igra važnu ulogu dvanaestog igrača, onog s klupe. Naime, bez financijske i druge podrške, malo je vjerojatno da bi naš klub imao uvjete koje ima danas, a ako je sudeći po riječima gradonačelnika Dražena Barišića- tako će se nastaviti i u budućnosti. „ Dečki su ostvarili odlične rezultate, vratili su publiku na stadione i oni su za nas već sada pobjednici. Pokazali smo svi zajedno da nogomet nije samo sport već može biti itekako dobar projekt u promociji grada. Kroz HNK Goricu promoviramo i naše Turopolje, a brendiramo se i kao grad sporta“, govori Barišić te dodaje kako su planovi u tom smjeru veliki, ali ne i nedostižni. Već dugo se govori (a potpisani su i prvi ugovori) o izgradnji stadiona i nogometnog kampa. „Imamo plan i dobar put. Našu nogometnu rapsodiju planiramo nastaviti i dalje. Ovo je projekt kojeg gradimo već deset godina i uz podršku i senzibilitet i gospodarske i sveopće javnosti mislim da smo na dobrom putu da sve što smo zacrtali i ostvarimo“, podcrtao je gradonačelnik.

Oduševljenje ne skriva ni prvi čovjek kluba, predsjednik Nenad Črnko koji iznosi i statistiku prema kojoj je u prvoj prvoligaškoj sezoni utakmice HNK Gorice gledalo oko 60 tisuća gledatelja. „To je sve rezultat predanog dugogodišnjeg rada zahvaljujući kojem imamo uvjete ne samo za domaća nego i međunarodna natjecanja. Ja sam oduševljen. To je produkt naše dobre igre i dobrog planiranja i rada, a u budućnosti ćemo nastaviti graditi dalje, još bolje“, kaže Črnko.

U prognoze zadnje utakmice i toliko očekivanog europskog društva se ne upušta olako. „Gorici je od početka bio cilj ostati u ligi, ali kako je sezona rasla rastao je i klub i rezultatima koje smo ostvarili idemo u zadnju utakmicu, po pobjedu. Lokomotiva je kvalitetan suparnik, sve utakmice su teške i ponovo moramo dati 100 posto od sebe. Iako su nam šanse za Europu male mi ćemo svoj dio posla odraditi“, zaključio je Črnko.

Objava HNK Gorica kod gradonačelnika: Vratili smo publiku na stadione pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.