Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Ovo je bila fantastična sportska godina


Završilo je prvenstvo u najboljem razredu hrvatskog nogometa. Naš predstavnik Gorica, debitant u društvu najboljih, s ponosom može se osvrnuti na ostvareni rezultat. Peto mjesto sa sjajnih 59 bodova ogroman je doseg, pogotovo u svjetlu činjenice da su za Osijekom i Hajdukom zaostali malih tri boda. Ukupno su u 36 utakmica ostvarili 17 pobjeda, osam puta su remizirali, a 11 puta pognutih glava odlazili u svlačionicu. Europa je bila vrlo blizu, ali na kraju su ipak ostali stepenicu ispod.

Bez obzira na to, Goričani, cijeli klub, svi zaposleni u njemu, zaslužuju čestitke. Trener Sergej Jakirović je više puta naglasio da je ponosan na svoje dečke, da je ponosan na sve što su zajedno prošli od prvog kola pa sve do samog kraja natjecanja. Istaknuo je da je ovo bila fantastična sportska i nogometna godina za klub. Gorica je najbolje partije pružala protiv najboljih klubova, prvenstveno su odlični bili protiv Rijeke, Osijeka i Hajduka. Doduše, sva četiri puta su poraženi od Dinama, ali u svakoj od tih utakmica pružili su odlične partije. Nažalost, Europa im je izbjegla zbog kiksova protiv Rudeša i Intera, u utakmicama koje su vodili i golove primili u sam smiraj susreta.

U prvom dijelu sezone glavni igrač bio je Iyayi Atiemwen, koji je u zimskog prijelaznom roku prodan u Dinamo, dok su na proljeće glavne uzdanice trenera Jakirovića bili dva Kristijana – Lovrić i Kahlina, pouzdani strijelac 14 pogodaka Lukasz Zwolinski te zamjena za Atiemwena, Cherif Ndiaye. Ali, i svi ostali zaslužuju čestitke za pruženo na travnjaku. Sada im slijedi kratkotrajna stanka, jer pripreme za sljedeću sezone započinju već u drugoj polovici lipnja.

Goran Klobučarić

Objava Jakirović: Ovo je bila fantastična sportska godina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Blamaža! U tri utakmice primili 18 pogodaka

Festival znanosti posvećen inteligenciji