Prijava

Vaša prijava

Imamo li pravo misliti i raditi što želimo?


Na posljednjoj, lipanjskoj, Razgovaraonici “Ispeci pa reci!” razgovaramo o tome koliko nas sputavaju društvene norme. Imamo li pravo na misliti i raditi što želimo i u kolikoj mjeri? Koliko društvene norme oblikuju naše unutarnje mehanizme, određuju naša ponašanja i smisao za moralno? “Sloboda volje i društvene norme” tema je oko koje će se lomiti jezici na sljedećoj razgovaraonici koja će se održati u utorak 4. lipnja 2019. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

Dobrodošli su svi koje zanima tema, a pritom žele argumentirano raspravljati u okviru grupe za diskusiju. Prethodna prijava nije potrebna.

Razgovaraonica “Ispeci pa reci!”, grupa za diskusiju  jednom mjesečno okuplja se u Gradskoj knjižnici Velika Gorica te uz razgovor na razne teme razvija kulturu dijaloga i civiliziranu razmjenu mišljenja.

Raspravlja se o temama iz kulture, povijesti, umjetnosti, psihologije, zdravlja, odnosa, obrazovanja, tradicije i baštine, o svakodnevici koja nas okružuje… Rasprave/razgovori se odvijaju pod vodstvom dviju mentorica, pedagoginje Marije Ajše Peuc i književnice Nade Mihoković Kumrić, a teme biramo na temelju prijedloga sudionika razgovora. Uvodničari se izmjenjuju za svaku pojedinu temu.

Razgovaraonica Ispeci pa reci! namijenjena je svim odraslim sugrađanima starijima od 18 godina, a cilj ovakvog okupljanja je naučiti izražavati svoja mišljenja na konstruktivan način, ali prije svega razvijanje kulture dijaloga i poštovanja za tuđa i različita mišljenja i stavove.

Objava Imamo li pravo misliti i raditi što želimo? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.