Prijava

Vaša prijava

Borilački spektakl pod zvjezdanim nebom


Veliki borilački spektakl pod zvijezdama sprema se u subotu, 1.lipnja kad će Park dr. Franje Tuđmana od 20:15 sati postati borilačka arena, a svoja znanja, vještine i sposobnosti pokazati članovi velikogoričkih borilačkih klubova. U ring stižu članovi Karate kluba Velika Gorica, Judo klubova Pinky, Fuji, Kokica, Boksačkog kluba Velika Gorica, Taekwondo kluba Gorica te Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991. U čak dvanaest klubova borilačkih sportova koliko ih ima na području grada trenira 800-tinjak polaznika koji tijekom godine osvajaju zapažena priznanja i ostvaruju odlične rezultate, a ovo je prilika da ih svima pokažu. „Ova je manifestacija jedinstvena u Hrvatskoj i drago nam je da pobuđuje interes velikog djela naših sugrađana, pa i ovim putem pozivam naše Goričanke i Goričane da dođu i podrže naše borilačke klubove“, pozvao je predsjednik organizacijskog odbora, zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.
Grad Velika Gorica i na ovaj način još jednom je opravdala titulu grada sporta, a osim

kroz ovakav vid promocije i manifestacije, opravdava je i konstantnim ulaganjem za klubove i infrastrukturu.
“Borilački sportovi nisu kod nas tako duge tradicije, ali zadnjih godina smo se uspješno pozicionirali kao jedan od gradova koji ostvaruje sve zapaženije rezultate u ovim kategorijama. Želimo, uz borilačke, razvijati i druge discipline, poput gimnastike ili atletike, želimo stvoriti što bolje uvjete za naše sportaše; ponuditi rješenja i za Judo klub Pinky, za dom hrvanja, karatea i raditi što kvalitetnije kako bi naši sugrađani, posebno djeca, bili zadovoljni“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

A klubovi su već sada i više nego zadovoljni, posebice jer Noć borilačkih sportova prilika je da svoj rad pokažu javnosti. „Možemo pokazati da treniramo, radimo, što smo naučili… To je velika stvar i za naš klub ali i borilački sport u Gorici“, rekao je dopredsjednik JK Kokica, Slaven Zgurić. Potvrđuje i Ibrica Mušinović iz Pinkyja koji naglašava kako je borilački sport posljednjih godina u kvalitetnom zamahu kojeg prati i Grad Velika Gorica. „To je rezultat prepoznavanja kvalitete, što cijene i u gradu gdje nas i financijski prate, ali cijene i sugrađani koji, upisujući svoju djecu, daju nam povjerenje“, zaključio je Mušinović.

Objava Borilački spektakl pod zvjezdanim nebom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.