Prijava

Vaša prijava

Dijamanti na dar Centru za odgoj za 80.rođendan


Oni su mali, ali su veliki. Odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali. Legendarna rečenica iz još legendarnijih Smogovaca primjenjiva je i na našu sljedeću priču. Ovi „mali“ ipak su nešto stariji od već spomenutih Smogovaca. Oni su Centar za odgoj i obrazovanje i ovih su dana proslavili 80 godina rada.

Proslava je započela još početkom tjedna izložbom radova u galeriji Pučkog učilišta, a danas su kroz ples, igru, glumu, recitacije i igrokaze u velikoj centralnoj priredbi pokazali što i koliko znaju i mogu. „Kroz cijelu godinu mi obilježavamo 80 godina kontinuiranog rada, a ova je proslava tek šlag na tori svih akcija, manifestacija i programa koji njegujemo cijele godine“, govori nam ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

I to nije sve. Kao poseban poklon za 80 rođendan stiglo je još jedno veliko priznanje. Centar je dobio dijamantni status eko škole. Naime, prva su gorička škola koja već 15-tak godina ponosno nosi zelen status, a sad su ponovo u najvišem, dijamantnom rangu, kad je u pitanju zaštita prirode i očuvanje okoliša. „Jako smo ponosni na ovaj status. S djecom učimo reciklirati, odvajati otpad, kompostirati, te živjeti po eko načelima. Tako štitimo okoliš i štedimo energiju“, dodaje ravnateljica Barišić.

A povodom velikog jubileja Centar je izdao i monografiju koja prati 80-godišnji rad, uz naglasak na novim programima u Centru kojima se još više žele približiti lokalnoj zajednici.

Objava Dijamanti na dar Centru za odgoj za 80.rođendan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.