Prijava

Vaša prijava

Eko petak na VG Festu


Iako vrijeme ovih dana nije naklonjeno festivalima na otvorenom, gorički VG Fest stisnuo je zube, zasukao rukave i evo što nudi.

Početak je u petak, danas, u 10 sati ekološkom radionicom za goričke vrtiće „Ne VGtiraj nego recikliraj“ gdje će klinci naučiti što sve mogu napraviti od otpadnog materijala. Organizira je Grad Velika Gorica u suradnji s Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije, a povodom obilježavanja Dana okoliša. Bit će tu i zanimljivih eko priča i umjetničkih instalacija s ekološkim porukama po cijelom parku koje će potrajati sve do 18 sati. Stiže i umjetnica Jadranka Hlupić Dujmušić koja će kroz radionicu recikliranja ponuditi stare stvari u novom ruhu, a kroz radionicu zelene optike pokazati kako urediti stare naočale, dok će nam udruga Bioteka reći zašto otpad nije smeće.

Udruga Vestigium ponudit će radionicu heklanja, od 17 do 19 sati, na kojoj ćete saznati što je to guerilla knitting ili yarn bombing. Pa čak i ako ne znate heklati, ponesite mustre, tabletiće, stare pletene stvari koje vam više ne trebaju i ostavite trag jer u parku će se na licu mjesta moći postaviti i mala heklana umjetnička djela oko drveća. U isto vrijeme održava se i radionica prirodne kozmetike u suradnji sa Zero waste Croatia, na kojoj ćete moći izraditi vlastiti sapun, šampon, dezodorans i tome slično. „Izrađivat ćemo prirodnu kozmetiku od sastojaka koje možemo pronaći u kuhinjskim ormarićima i pritom izbjeći gomilanje nepotrebne jednokratne plastične ambalaže”, poručuje Anamarija Prgomet iz Zero Waste Croatia koja će održati i predavanje o životu bez otpada i pokazati nam da je uz malo organizacije i promišljanja sve moguće. Iako je radionica besplatna, potrebna je prethodna prijava na e-mail: gor.alt.scena@gmail.com.

Cjelodnevno druženje i ponudu VG Festa sva tri dana upotpunjava Chill zona, smještena u samom srcu parka. Dekice, jastuci ili panjevi u krošnjama pod lampionima, u pozadini ugodan DJ set, te vrhunska ugostiteljska ponuda i prigodni program nude opuštanje u popodnevnim satima. Naći će se tu i kakva dobra knjiga u suradnji s Gradskom knjižnicom, možete pogledati izložbu radova Lutajuće knjige, umjetnice Antonele Šantek.

Objava Eko petak na VG Festu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.