Prijava

Vaša prijava

153. obišla ratne lokacije: hodali smo u ratu, hodamo u miru


Gorički branitelji okupljeni u Udrugu pripadnika 153. brigade HV-a ovih su se dana prisjetili svog ratnog puta. S nekolicinom predstavnika i drugih braniteljskih udruga uputili su se u mirni obilazak onih dijelova koje su nekad prolazili u ratu, s puškom na leđima, hrabrosti u srcima i strahom u petama.

Prva stranica- Pokupsko, gdje su bacanjem vijenaca s mosta odali počast poginulima na pokupskom ratištu, nakon čega su se uputili i na druge ratne lokacije iz operacije Oluja gdje su odali počast i prisjetili se poginulih kolega. Tako su obišli Gornje Taborište, u Gornjem Viduševcu posjetili masovnu grobnicu i župnu crkvu Franje Ksaverskog, u Donjem Viduševcu prisjetili se potpisivanja predaje 21. Korpusa SVK. U Starom selu stradali su Krešimir Zdelar i Ivan Sremić, obišli su i Topusko, Malu Solinu, prisjetili se sudjelovanja u operacije čišćenja i blokade Petrove Gore – Staro Selo, Katinovac i Crni Potok… Pridružile su im se i lokalne udruge, načelnik općine Topusko, te predstavnici braniteljskih udruga Sisačko-moslavačke županije.

“Obilaskom borbenih lokacija 153. velikogoričke brigade, te mjesta stradanja hrvatskih branitelja i pučanstva čuvaju se uspomene na Domovinski rat, ratni put 153. brigade i povijesne istine o okolnostima nastanka i završetka Domovinskog rata”, podsjećaju iz 153.brigade.

Bogata galerija fotografija dostupna je ovdje.

Objava 153. obišla ratne lokacije: hodali smo u ratu, hodamo u miru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Intervju s Franom Babićem, državnim prvakom iz informatike