Prijava

Vaša prijava

IVANJE U ČIČU Ne može im ništa kiša


Međunarodna smotra folklora i proslava Ivanja u Novom Čiču i ove je godine zadovoljila sve apetite. Zahtjevnim je nepcima bilo ponuđeno od domaćih specijaliteta, što hranjivih što tekućih, pa sve do glazbenog okusa, iliti ukusa koji je krenuo s narodnim, folklornim izričajem, a plesalo se do sitnih sati i uz eklektične gitare. Dobar su posao napravili Čičani, njih 70-ak mještana, članova KUD-a koji su, svak svojim doprinosom pomogli da se održi i ostvari još jedno uspješno Ivanje, da svi budu siti, uživaju, plešu, piju, jedu i druže se. Jedino se nisu mogli pobrinuti za vrijeme, ni voditi računa o tome je l’ netko pokisnuo ili nije, no s obzirom na uzavrelu atmosferi pod šatorom, to je ionako taj dan bilo manje važno. Kiša im je, kaže nam predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak, malo pokvarila planove, zbog čega je odgođena tradicionalna povorka kroz mjesto.

Predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak (lijevo) u društvu zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca i predsjednika Vijeća, Nevena Karasa

„Bez obzira na uvjete, odaziv gostiju i ove je godine bio velik, izvedbe folkloraša bile su vrhunske, gosti zadovoljni, a i nama je drago da smo još jednom opravdali očekivanja i ponudili ovako bogat program“, govori Duvnjak.

Ove su godine nastupili KUD-ovi uz Italije, Makedonije, Slovenije i Bosne, uz domaća društva KUD-a Kravarsko, Veleševec ili Pušća. Na pozornici se izredalo 13 točaka, a svatko od gostiju pokazao je ljubav, pjesmo i plesom, prema kraju iz kojeg dolazi.
Eto, zajedništvo, ljubav i tradicija u Čiču su ove godine pobijedili loše vrijeme.

Čiče:Kiša 1:0

Objava IVANJE U ČIČU Ne može im ništa kiša pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.