Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA: Laurent Gounelle: Čovjek koji je tražio sreću


Ne kaže se bez veze kakve su ti misli, takav ti je život.

U obliku stotinu devedeset i sedam stranica teksta ovog psihološkog romana koji je 2014. godine objavila izdavačka kuća FOKUS KOMUNIKACIJE d.o.o iz Zagreba, dolazi nam knjiga koja vraća vjeru i optimizam i ostvarenje snova. S prvim izdanjem 2008. godine knjiga je postala svjetski bestseler, preveden na 25 jezika i broj 1 u Francuskoj, a na hrvatski ga je prevela Bisera Fabrio.

„Tijekom godišnjeg odmora na živopisnom Baliju, Julian odluči posjetiti poznatog iscjelitelja Samtjanga, koji ubrzo otkrije da, iako tjelesno zdrav, Julian nije sretan čovjek. Razgovori sa starim mudracem dovest će Juliana do same srži njegove duše i navesti ga na preispitivanje najdubljih uvjerenja. Julian spoznaje da sve što proživljavamo počiva na onome u što vjerujemo. A da je najveća prepreka koju treba svladati na putu do životne sreće, on sam.“ ( s korica knjige)
Duhovna pustolovina glavnog lika romana dovodi na kraju do zaključka da je uspješan život onaj u kojem se daje najbolje od sebe u onome što radiš i pri tome ostaje u skladu s onim što jesi. Na taj način daje se i čovječanstvu osobni doprinos u smjeru boljitka. Ovakve knjige potiču na razmišljanje o sebi, svojoj sreći i zadovoljstvu u životu. Potiču preispitivanja.

S pet objavljenih knjiga Laurent Gounelle (1966.), kojeg proglašavaju novim Paolom Coelhom, postaje francuska uzdanica u području knjiga duhovnog razvitka te svake druge godine objavljuje novu knjigu, od kojih je u Hrvatskoj dostupna samo jedna. Od roditelja u katoličko-protestanstskoj obitelji dobio je prilično strogo obrazovanje u ozbiljnoj atmosferi iz koje bježi kroz sanjarenje, čitanje i promatranje svijeta. Sa sedamnaest godina želi postati psihijatar, ali ga obiteljski liječnik – nepopravljivi pesimist, odvraća od te nakane uvjeren da taj posao nema budućnosti. Roditelji ga potiču na “ozbiljne studije”, te upisuje i završava ekonomiju u Parizu i sa 23 godine nađe se u poslovnom svijetu. Međutim, to nije bio život koji je želio. Zato se posvetio filozofiji i psihologiji te kroz čitanja, putovanja i usavršavanja u Europi Americi i Aziji stiče puno znanja i upoznaje mnoge mudre ljude što će mu koristiti u stvaralaštvu.

Nakon „Čovjeka koji je tražio sreću“ 2010. objavljuje knjigu “Bogovi uvijek putuju inkognito” koja je odmah preuzela vodeću ulogu na popisu bestselera. Dvije godine nakon toga objavljuje roman “Filozof koji nije bio mudar” u obliku satire modernog zapadnog društva, a 2014. objelodanjuje “Dan kada sam naučio živjeti”, roman o samootkrivanju i značenju života, koji se prevodi u mnogim zemljama. U svijet duhovnosti ponovo uranja 2016. objavljivanjem knjige „I naći ćete blago koje u vama spava” a prošle, 2018., izašao mu je psihološki triler kojim čitatelje vodi u uzbudljivu priču u kojoj će se glavna junakinja suočiti s neuspjehom i izdajom, izgubiti ponovo pronaći.

 

Pripremila: Dražena Petrišić

Objava KNJIGA TJEDNA: Laurent Gounelle: Čovjek koji je tražio sreću pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.