Prijava

Vaša prijava

Pišite u goričkom Ljetopisu


Ljetopis Grada Velike Gorice poziva nove suradnike i suradnice. Posvećen je velikogoričkim temama – povijesti, gospodarstvu, prosvjeti i predškolskom odgoju, ustanovama i udrugama, kulturi, književnosti, likovnoj umjetnosti, glazbi, sportu itd, a misao vodilja mu je da se o životu i svijetu govori s turopoljskog aspekta.

Šesnaesti broj Ljetopisa izlazi u veljači sljedeće godine (2020.). Na oko dvjesto pedeset do tristo stranica, tiskanih na kvalitetnom papiru, bit će objavljeno tridesetak priloga i obilje fotografija, pa iz POUVG pozivaju i kažu: Časopis uz više suradnika može biti još kvalitetniji, stoga vas pozivamo da svojim tekstom doprinesete raznovrsnosti i zanimljivosti našeg Ljetopisa, koji je zrcalo i svojevrsna enciklopedija šireg velikogoričkog kraja.

Tekstovi neka okvirno imaju 5-7 kartica, te isto toliko fotografija. Rok za dostavu teksta je 15. studenog 2019. godine. Za sve upite i pojašnjenja možete se obratiti putem e – maila: kultura@pouvg.hr<mailto:kultura@pouvg.hr> ili na tel: 6259 – 819 (kontakt osoba: Miljenko Muršić, urednik).

“U Ljetopisu nije zabilježeno samo ono što se dogodilo unazad godinu dana, već je tu zapisana i povijest Turopolja. U dosadašnjih jedanaest brojeva, na skoro tri tisuće stranica, objavljeno je tristotinjak priloga s tisućama fotografija”, ističe uredništvo.

Objava Pišite u goričkom Ljetopisu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.