Prijava

Vaša prijava

FOTO Sagradili tvrđavu, provezli je Goricom i osvojili žiri!


Impozantna velebna tvrđava okružena vojskom pod vodstvom Tome Erdodya kretala se centrom Velike Gorice. Fašnička Udruga Žir svojom pobjedničkom povorkom predstavila je Želingrad, slobodni kraljevski grad u Ribnici iz 16. stoljeća. Vojska iz Želingrada uputila se u obranu Siscije, današnjeg Siska, kako bi zaustavila tursku vojsku. Osim bitke, osvojili su i žiri, ali i 5000 kuna za prvo mjesto na 105. Turopoljskom fašniku.

IMG_7738.jpg

Društvo prijatelja Puntamike iz Zadra sa svojom „Posljednjom šansom“ za vjenčanje, na fašniku su osvojili drugo mjesto i 3000 kuna. Bilo ih je čak 50!

IMG_7528.jpg

„Mlade iz Puntamike stigle su u grad da bi se udale. Problem je samo da im je svima urođena jedna mana – kuhanje im nije jača strana. Krpa i metla također ih neće jer nisu rođene da čiste tuđe smeće. Nokti su im predugi, štikle bez ravnoteže da bi radile nešto fizički teže. Zato im u šopingu nema premca, a najrađe voze velikog terenca. Sve vještine potrebne za brak pokazuju vrijedno kada padne mrak“.

Treće mjesto osvojio je KUD Dučec iz Mraclina i sa svojim „Parizom na mraclinski“ zaradili 2000 kuna, taman da pokriju troškove puta.

„Bili Dučeci jednom u Parizu, ali nisu vidjeli Mona Lizu. Zato im Pariza ni dosta, pa su prešli prek vukovinskog mosta. Došli su na Goricu i deli „Ajfela“ na prikolicu. Denes su Francuzi pravi, a zutra bu plazili po travi. Zabave nigdar dosta, can can plesačice dižu noge do nosa. Slikar ih slika, pantomimičar se čudi, sešta taj Pariz nudi. Lepo je to vse, al naš Mraclin puno lepši je!“.

IMG_7368.jpg

„Praposavci“ DVD-a Vrbovo Posavsko i „Hippy Jurovčice“ grupe „Sport za sve“ iz Svetog Juraja na Bregu podijelili su specijalnu nagradu žirija od 2500 kuna.

IMG_7306.jpg

Najbolja tema 105. Turopoljskog fašnika je „Svinjokolja“ KUD-a Šokadije iz Budrovaca za što je grupa nagrađena s 1500 kuna. Šetajući Zagrebačkom ulicom, uspjeli su prikazati cijeli proces svinjokolja na tradicionalan način i izazvali oduševljenje građana. Grupu je činilo 50 ljudi.

Pinocchio obitelji Šinkec proglašen je najboljom pojedinačnom maskom u grupi i osvojio 1000 kuna.

Mnogi posjetitelji na velikogoričkim ulicama komentirali su kako je ovo bio najduhovitiji i najzanimljiviji fašnik do sada. Povorku je činilo čak 27 grupa, a u kombinaciji s voditeljima Davorom Dretarom i Vidom Balogom, bilo je i smijeha do suza. U članku smo izdvojili fotografije nagrađenih grupa, a da žiriju koji je povorku pratio s balkona doista nije bilo laku u izboru, uvjerite se i sami iz naše galerije fotografija u kojoj vam donosimo kompletni pregled 105. Turopoljskog fašnika i svih grupa koje su sudjelovale u njemu.