Prijava

Vaša prijava

OŠ Nikole Hribara postaje veliko gradilište


Povijesni dan za Osnovnu školu Nikole Hribara. S današnjim danom počinje kompletna rekonstrukcija škole, projekt energetske obnove vrijedan više od 22 milijuna kuna. Sredstva su osigurana djelom iz EU fondova (36 posto) dok je ostatak osigurao Grad Velika Gorica, a njima će, ova najveća gorička škola dobiti potpuno novo, vanjski i unutarnje uređenje.

“Bit će obnovljena stolarija, krovište, ugradit će se novi kondenzacijski sustavi po učionicama, u sportskoj dvorani, ventilacija…Bit će to nova i moderna škola koja će s obzirom na dosadašnju potrošnju, koja godišnje iznosi čak 900 tisuća kuna za razne energente, ostvarivati čak 76 posto ušteda”, govori gradonačelnik Dražen Barišić.

Stara škola izgrađena je 1983. godine, a trenutno je pohađa 1100 učenika. Barišić napominje kako će glavnina radova biti gotova do početka nove školske godine, do rujna, a preostali radovi koji će se produžiti još mjesec dana neće ometati školski proces i nastavu. “Suživot učenika i nastavnika ovdje će biti bolji, kvalitetniji, bit će to prirodniji uvjeti za boravak i jedna zdrava okolina”, zaključio je gradonačelnik.

Objava OŠ Nikole Hribara postaje veliko gradilište pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.