Prijava

Vaša prijava

PRIZNANJE Jasminka Tihi Stepanić na časnoj listi međunarodne dječje književnosti


Velikogorička autorica romana i knjiga za djecu, Jasminka Tihi Stepanić nastavlja nizati uspjehe. Ovih dana stiglo je i još jedno vrijedno priznanje. S knjigom “Ljeto na jezeru Čiče” Jasminka Tihi Stepanić hrvatska je kandidatkinja za Časnu listu IBBY-ja (Međunarodnog odbora za dječju knjigu) za 2020, odlučio je tako Nacionalni odbori za dječju knjigu.

Časna lista IBBY-ja dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 79 zemalja članica. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta. Hrvatska sekcija IBBY-ja – Hrvatski centar za dječju knjigu pri Knjižnicama grada Zagreba redovito nominira hrvatske autore za Časnu listu, a diplome dobitnicima za 2020. bit će uručene u Moskvi, među njima bit će i naša Velikogoričanka.

“To je najveće priznanje koje ja kao spisateljica za djecu mogu dobiti, velika je čast naći se među najbojim dječjim piscima u svijetu”, govori nam Jasminka Tihi Stepanić koja je u roku osam godina, otkako piše, dobila sve najzapaženije i najviše književne nagrade i priznanja. “Ja ću pisati i dalje, i pisala bih bez obzira na ova priznanja”, zaključuje Stepanić.

Jasminka Tihi Stepanić, profesorica hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika do sad je objavila pet romana, dvije zbirke priča i tri slikovnice.  U svijet književnosti ušla je 2011. godine, a lansirala ju je nagrada Mato Lovrak koju je dobila za svoj prvi roman “Imaš fejs?”. Uslijedile su i nagrade Anto Gardaš za roman “Moja neprijateljica Ana” te nagrade Grigor Vitez i Mato Lovrak za “Ljeto na jezeru Čiče”, a i dalje je na vrhu čitanosti u knjižnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

.

 

 

 

Objava PRIZNANJE Jasminka Tihi Stepanić na časnoj listi međunarodne dječje književnosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.