Prijava

Vaša prijava

Brežani i Brdci već 16 godina rivali u Breškoj ligi


Neki ljetos hvataju sunce i more, a neki će finu temeljnu boju dobiti na malonogometnim terenima. Ekipe koje su ove godine u Breškoj ligi, njih 17, već su dobro zagrijale noge, pa svaki vikend u nekoliko kola snage odmjeravaju na razni terenima po Vukomeričkim Goricama, Velikog Gorici ali i općinama Pokupsko i Kravarsko. Mi smo ih uhvatili u Velikoj Buni, gdje je kolo organizirala udruga mladih. Predsjednik Udruge, Marko Đurašin, ponosan je na svoje članove . “Puno se radi, kvalitetno se radi. Imamo mnogo volontera, dečki su na šanku, klinci skupljaju lopte. Izvana se možda tako ne čini ali ovo je kompleksna organizacija i drago nam je da sve ide dobro i uspješno. Ekipe su zadovoljne. Svrha lige je, osim nogometa, druženje, nova poznanstva i kontakti”, govori nam Đurašin.

Tu je i Zlatko Petrac, voditelj, tata mata Breške lige, jedan od začetnika. Uz njega su ligu prije 16 godina pokrenuli Franjo Kovačić Pevec i Ivan Matković Matra, podsjeća Petrac. “Do sad je kroz ligu prošlo 20 sela širom Vukomeričkih Gorica. Pobijediti na ovom natjecanju stvar je prestiža. Pobjednik dobiva prijelazni pehar i ime tog sela zauvijek ostaje zapisano u povijesti”, govori Petrac. Odlično osvježenje u ljetnim mjesecima posjetio je i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

Na gol, kao nekad, nije stao, ali tu je kako bi dao podršku. Pa tako podsjeća da je Grada Gorica stalni partner, a na brege, na Bunu, Kolarec je došao i kako bi se opustio u subotnje popodne. “Želim pohvaliti sva mjesta koja su domaćini lige. To je uspješna sportska manifestacija, vrlo kvalitetna, koju svake godine prati velik broj gledatelja i posjetitelja. Ovo je i dokaz kako se kroz ljeto može kvalitetno upotpuniti slobodno vrijeme” zaključuje Kolarec.

Utakmice Breške lige na rasporedu su svaki vikend, a svako je kolo u drugom mjestu.

 

Objava Brežani i Brdci već 16 godina rivali u Breškoj ligi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.