Prijava

Vaša prijava

NA TERENU Pri kraju radovi u Poštanskoj, u Meridijanu 16 spremni za nove investitore


Investitori koji su svoje baze pronašli u Velikoj Gorici nesmetano će moći raditi i prometovati jer grad im ovih dana priprema svu potrebnu prometnu i ostalu infrastrukturu. Obišli smo dva gradilišta na kojima ubrzano traju završni radovi.

Do početka kolovoza gotovi radovi u Poštanskoj

Jedno od njih je prometnica koja prolazi novim središtem Hrvatske pošte, u Poštanskoj ulici. “Za koji dan ovdje svoja vrata otvara Hrvatska pošta za više od 1000 djelatnika u zapadnom djelu grada. I zaposlenicima, ali i prijevozu i cestovnom prometu osigurali smo ugodniji i jednostavniji dolazak na odredište, proširili smo raskrižje, semaforizirali križanje, osigurali pješačke koridore po novim nogostupima kako bi se omogućio sigurni promet u svakom smjeru”, govori gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima obišao gradilište.

Rekonstrukcija križanja vrijedna je oko 580 tisuća kuna, a ono je sad prilagođeno za teretni promet, izmjenjena je semaforizacija, korigirane su pješačke i biciklističke staze, a kompletan završetak radova očekuje se početkom kolovoza, upoznao nas je s tijekom radova direktor VG komunalca, Jurica Mihalj.

Meridijan 16 spreman za nove investitore

Na drugom kraju grada, u radnoj zoni Meridijan 16, u Vukovinskom polju u tijeku je izgradnja druge prometnice, duge 900 metara.

“Ove godine smo osigurali tri milijuna kuna za potrebe radove, postavit ćemo i svu potrebnu infrastrukturu kako bi investitorima otvorili i nove plohe , a sljedeće godine počinje izgradnja i novih proizvodnih pogona”, govori gradonačelnik Barišić. Naime, osim Atlantic grupe, koja je tamo otvorila svoj logističko distribucijski centar, rade se i potrebni temelji i infrastruktura za druge ulagače, stižu nove tvrtke, od kojih u neke u fazi izgradnje, druge u fazi dobivanja svih potrebnih dozvola. Južna ploha Meridijana 16 ubrzano se puni, dodaje Barišić, a interesenata ima i za sjeverni dio čime će se na više od milijun četvornih metara ukupne površine otvoriti i nova radna mjesta. Kako doznajemo od Mihalja iz VG Komunalca, ove je godine uspostavljeno 14 novih priključaka za tvrtke, a izgrađeno je 400 metara fekalne kanalizacije 350 metara vode i 200 metara oborinske odvodnje, a s ugovorenim radovima završit će do kraja srpnja. Ima na ovom djelu još projekata, a gradonačelnik Barišić naglašava semaforizaciju križanja od Ulice 153.brigade, kao i uspostava javnog prijevoza u tom djelu grada.

Objava NA TERENU Pri kraju radovi u Poštanskoj, u Meridijanu 16 spremni za nove investitore pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.