Prijava

Vaša prijava

Kako provesti ljeto u Turopolju?


Za turiste koji će dio svog ljetnog odnora posvetiti prirodi i kopnenom djelu Lijepe Naše, Turistička zajednica Velike Gorice poziva ih u Turopolje. Na svojim je web stranicama ovih dana napravila popis destinacija koje nikako ne trebaju zaobići.

“Turopolje je jedna od najslikovitijih hrvatskih manjih regija u kojoj ćete naići ćete na bogatstvo kulturno – povijesnih spomenika, narodne baštine te očuvanih prirodnih krajolika koji se skladno isprepliću. Kao srce Turopolja razvija se grad Velika Gorica, okružena stoljetnim šumama, rijekama Odrom, Kupom i Savom, jezerima te pitomim Vukomeričkim goricama”, poručuju iz Turističke koji, za početak pozivaju na aktivnost biciklizma.

“Velika Gorica sa svojom velikom mrežom pješačko-biciklističkih staza, kao i cijelo Turopolje od Posavine do Vukomeričkih gorica, idealan je prostor za biciklizam te rekreativno uživanje obitelji s djecom. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki”

Tu su nezaobilazna izletišta- Ključić Brdo, odranski ribič, ranč Cowboy ili Kurilovec, zatim Etno kuća u Novom Čiču ili pak turopoljski grunt Dianežević…

Objava Kako provesti ljeto u Turopolju? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.