Prijava

Vaša prijava

Počeli radovi u Zagrebačkoj, uskoro nova cesta Buševec-Mraclinska Dubrava


S ljetnom sezonom sve su intenzivniji i radovi na prometnicama. Tako je danas počelo presvlačenje kolnika Zagrebačke ulice i to od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice Jurja Dobrile ukupne površine 5.380 četvornih metara. Radovi će potrajati oko mjesec dana, a planirani završetak je 15.kolovoza. Izvođač je VG Komunalac, koji će, obavijestili su, prvo krenuti s lijevim, a potom desnim prometnim trakom na kojima će biti napravljeno frezanje, potom uređenje i asfaltiranje.

“Ukupna dužina same dionice iznosi 560 metara te 9 metara širine. Radit će se na frezanju asfaltnog kolnika te izradi izravnavajućeg i završnog sloja, podizanju poklopaca, popravku oštećenih rubnjaka te na kraju, naravno postavljanju novog sloja asfalta i izradi nove horizontalne signalizacije. Ovim putem molimo građane za strpljene i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova te stojimo na raspolaganju za sva pitanja”, poručio je predsjednik Uprave VG Komunalca, Jurica Mihalj.

Intenzivni radovi ovih su dana na prometnicama u gradu i okolici. Do sad su asfaltirane prometnice u vrijednosti pet milijuna kuna, izvijestio je gradonačelnik Dražen Barišić na posljednjoj sjednici Vijeća i to: Čička Poljana, Lazina, Lukavec, Kušanec, Mlaka, Lekneno, Kozjača. Pred obnovom su prometnice u Strmcu Bukevskom, Selnici, Donjoj Lomnici i Kosnici. Što se grada Gorice tiče s asfaltiranjem kreće i Šenoina ulica, a Barišić je najavio i skori početak dva velika projekta, a to su sabirna cesta u Vukovinskom polju te početak radova na prometnici Buševec-Mraclinska Dubrava čime bi se izbjegao tranzitni promet kroz Mraclin.

Od ostalih građevinskih radova dodajmo kako se završava Spomen dom u Velikoj Buni čije je otvorenje planirano za Dan velikogoričke 153.brigade HV-a u listopadu, a u drugoj je fazi izgradnja mrtvačnice na groblju u Kušancu koja će se moći koristiti u zadnjem kvartalu ove godine.

Objava Počeli radovi u Zagrebačkoj, uskoro nova cesta Buševec-Mraclinska Dubrava pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.