Prijava

Vaša prijava

Jane u Gruziji predstavile Hrvatsku


Vokalno instrumentalni sastav Jane sudjelovao je nedavno na velikom međunarodnom festivalu folklora Kavkaz 2019. u organizaciji European association of folklore festivals te pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a.

Ove godine JANE su među mnogim festivalima folklora  odlučile otići u Gruziju, zemlju po mnogo čemu sličnu Hrvatskoj. Zemlju predivnih prirodnih ljepota, slične povijesti i prije svega prekrasnog i srdačnog naroda. Budući da su bile jedine predstavnice Hrvatske čast je bila tim veća.

Uz mnoge grupe iz različitih regija Gruzije, i ostalih zemalja Ukrajine, Latvije, Rusije, JANE su ostale zapažene po odličnoj vokalnoj izvedbi uz pratnju JANKIĆA, kostimima te vedrom duhu kojim su još jednom s ponosom predstavile svoj kraj Turopolje i cijelu Hrvatsku.

Festival se održavao u tri grada na obali Crnoga mora, Kobuletiju, Potiju i Batumiju. Uz brojne nastupe održane su i radionice folklora kao i prijemi kod gradonačelnika spomenutih gradova.

Ovaj festival nije bio natjecateljskog karaktera ali i ove godine natjecanja neće mimoići JANE. Pri samom povratku s putovanja dočekala ih je sretna vijest da su plasirale na Državnu smotru zborova i malih vokalnih sastava, tako da najesen već kreću u pohod na novu medalju.

Objava Jane u Gruziji predstavile Hrvatsku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.