Prijava

Vaša prijava

NAKON TRAGEDIJE Uzroci požara se istražuju, kao i okolnosti smrti mladog vatrogasca


Dva dana nakon požara na obiteljskoj kući u ulici Mate Lovraka, u kojem je smrtno stradao 24-godišnji Ivan Galeković, a njegov 44-godišnji kolega zadobio lakše ozljede te pušten na kućnu njegu, uzroci požara i dalje se istražuju. Na terenu su i stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, a velikogoričkim vatrogascima koji se teško ovih dana nose s gubitkom kolege pružena je i psihološka pomoć .Osim toga, u pomoć su im poslane ekipe JVP-a Zagreb i DVD-a Hrašće kako bi pomogle u eventualnim daljnjim intervencijama.

Što se dogodilo?

Ono što je sigurno jest kako je u subotu u popodnevnim satima izbio standardni požar, koji je na prvi pogled trebao biti još jedna više rutinska intervencija za vatrogasce. Nadležni kažu kako je Ivan imao i svu potrebnu opremu na intervenciji, koja je provjerena i ispravna. “Svaka intervencija predstavlja određene probleme, pa tako i ova kod koje je došlo i do eksplozije, bilo je padova različitih predmeta, došlo je do puknuća vodova, bilo je strujnih udara”, rekao je za HRT Goran Franković, predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske.

Nagutao se dima, u Hitnoj je još disao

Točan uzrok smrti 24-godišnjeg vatrogasca pokazat će obdukcija, no neslužbeno se- nagutao dima. Naime, prema svjedočanstvu njegovih kolega, nakon što je ušao na požarište požalio se voditelju smjene da mu nije dobro, nakon čega ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu.  “Kad imamo teže požare, mi po dva, tri aparata ispucamo. Ostanete bez zraka i onda idete po drugi aparat. Tako je i on išao. Tri je aparata promijenio i više nije bilo ni plamena. Čak nije ni masku stavio jer nije bilo plamena, bilo je samo izdimljavanje. Voditelj koji je došao na smjenu čuo je ‘Joj dečki, meni nije dobro’. I onda ga je našao kako kleči. On ga je iznio van i dao na Hitnu. Tamo je još disao”, ispričao je za net.hr voditelj smjene u JVP Velika Gorica Božidar Vujnović.

 

 

 

Objava NAKON TRAGEDIJE Uzroci požara se istražuju, kao i okolnosti smrti mladog vatrogasca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


REMI Gorica i Inter podijelili bodove

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike