Crne zastave ovih dana na svim DVD-ima u gradu i okolici, a najtužnije je u Ivanovoj matičnoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Tamo je otvorena Knjiga žalosti, izložena je i njegova slika, njegova kaciga i čizme, a građani, vatrogasci i prijatelji dolaze uputiti mu posljednje zbogom, zapaliti svijeću, ostaviti cvijeće. Zbog preranog gubitka ovog mladog, hrabrog vatrogasca gradonačelnik Dražen Barišić za sutra je proglasio Dan žalosti. Sutra je i pogreb na groblju u Vukovini u 17 sati, od kud će Ivana ispratiti na posljednji počinak. 

 

Uz Knjigu žalosti koja je otvorena danas i sutra do 14 sati, u istu ćete se moći upisati i u društvenom domu u Vukovini od 15 do 19 sati. Komemorativni skup za Ivana Galekovića bit će održan u srijedu, 24.7. u 18 sati u društvenom domu u Mraclinu.

Policijska uprava Zagrebačka objavila je uzrok požara, utvrđen nakon očevida, a riječ je o kemijskoj reakciji lakozapaljivih tekućina koja se dogodila na balkonu 1.kata kuće i zahvatila inventar u pet stanova.

“Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke  u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće.  Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom.”, stoji u izvješću policije.

 

Objava Policija objavila uzrok požara, Gorica proglasila Dan žalosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.