Prijava

Vaša prijava

UŽIVO Posljednji pozdrav Ivanu, nek ti je laka zemljica!


Na mjesnom groblju u Vukovini počeo je posljednji ispraćaj mladog Ivana Galekovića, hrabrog vatrogasca koji je tragično nastradao u subotu prilikom gašenja požara na stambenom objektu. Na sahranu su pristigla sva vatrogasna društva Grada Velike Gorice i okolice. Nekoliko stotina vatrogasaca u svečanom i tihom mimohodu od Osnovne škole Vukovina do gradskog groblja odali su počast svom prerano preminulom bratu.

Na sahranu je stigao i ministar obrane Damir Krstičević, glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gradsko čelništvo na čelu s gradonačlenikom Draženom Barišićem i zamjenicima, županijsko vodstvo, ali i brojna društva, udruge, obitelj i prijatelji, tu su i pripadnici Turopoljskog banderija…

Točno u 17 sati oglasile su se vatrogasne sirene diljem Lijepe naše, vatrogasci su uputili posljednji vatrogasni pozdrav Ivanu. Iz smjera JVP-a također se začula sirena.

Danas je u Gorici dan žalosti. Do 14 sati građani i kolege upisivali su se u knjigu žalosti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a ista je do 19 sati otvorena u društvenom domu u Vukovini. Komemoracija za Ivana galekovića bit će u 18 sati u Mraclinu.

Objava UŽIVO Posljednji pozdrav Ivanu, nek ti je laka zemljica! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.