Prijava

Vaša prijava

HNK GORICA Slijede derbiji protiv Osijeka, Dinama, Rijeke i Hajduka


Započela je nova prvenstvena sezona u 1. HNL. Kao da prošla još nije ni završila, a evo, opet su najbolji hrvatski nogometaši u akciju. Tako i naš predstavnik, Gorica. U prvom kolu ugostili su Inter iz Zaprešića i nakon obostrano prosječne igre, na kraju na svoj konto upisali bod. Ali, nema vremena za analiziranje učinjenog, jer prvenstvo ide svojim slijedom i tijekom. Na redu je drugo kolo, a ono u nedjelju donosi još jednu domaću utakmicu. Ovaj put na noge igračima Sergeja Jakirovića stiže Osijek. Riječ je o momčadi koja s pravom najavljuje sezonu u kojoj žele napraviti iskorak i na kraju zauzeti drugo mjesto. To ne skrivaju i javno to ističu.

A što se tiče momčadi Gorice ona će protiv Osječana zasigurno nastupiti pojačanja u odnosu na Inter. Vraćaju se Lovrić, Miya (ukoliko možda i ne napuste klub, jer priča se o njihovim odlascima u inozemstvu), vjerojatno i Zwolinski, a možda zaigra i još netko od ozlijeđenih prvotimaca. Goricu prvenstveni raspored nije mazio, jer dovoljno je pogledati protiv koga igraju sljedeća četiri kola: Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk. Znači, protiv četiri najbolje hrvatske momčadi, tako da će svaka utakmica biti ogromno dokazivanje i imat će veliki motiv pokazati i dokazati da Gorica nije nezasluženo svrstavana u gornji dom nogometa u Hrvatskoj. Prvi od „četiri blockbustera“ je Osijek, u nedjelju od 18 sati na Gradskom stadionu. Inače, u sklopu priprema za taj susret, Gorica je jučer ugostila skopski Vardar i pobijedila s 3:0.

Goran Klobučarić

Objava HNK GORICA Slijede derbiji protiv Osijeka, Dinama, Rijeke i Hajduka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.