Prijava

Vaša prijava

POGLEDAJTE! Ovo cvijeće zaista govori


Uređeni balkoni, okućnice i vrtovi, pregršt finog mirosavog cvijeća, pa čak i voća, začinskog bilja…sve to možete pronaći u vrtovima vrijednih Pokupčanki koje su se i ove godine uključile u projekt „Rože divane“. Riječ je o akciji koju Klub žena Pokupsko provodi svake godine, obilazi prijavljene kandidatkinje, ocjenjuje i bira najbolje. Ove je godine 19 kandidata i puno je posla, a svaka je okućnica i svaki balkon sve ljepši od onog prethodnog.

„Želimo potaknuti ljude na uređenje, ekologiju, ali jednako tako i da očuvaju te okućnice svoj autohtoni izgled, da pokažemo turistima koliko smo lijep, uredan i očuvan kraj“, govori nam predsjednica Kluba žena, Zorica Šestak.

I naš je fotoaparat obišao kandidate i kandidatkinje. Bome, puno je posla, posebice naspram prve godine kad se sramežljivo prijavilo tek devetoro kandidata. „Drago nam je da ih se svake godine skupi sve više, te da smo potaknuli naše građane da uređuju okoliš ispred svojih kuća kako bi i naša općina time bila ljepša i oku ugodnija“, zaključuje Zorica. Inače akcija je organizirana u suradnji s Općinom Pokupsko koja financijski pomaže ženama, a rezultati će biti oko blagdana Velike Gospe, na dan općine kad ćemo saznati i tko je odnio nagradu za najljepši balkon odnosno okućnicu.

FOTO GALERIJA S TERENA:

Objava POGLEDAJTE! Ovo cvijeće zaista govori pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.