Prijava

Vaša prijava

GORICA BEZ STRUJE Kvar u Mraclinu, Gorica i okolica već skoro dva sata u mraku


Već više od sat vremena Velika Gorica i okolica su bez struje. “Gospodine, bez struje je cijeli grad, 60 tisuća stanovnika” govori u telefonsku slušalicu djelatnik u goričkom HEP-u zadržavajući ljubaznost i smirenost preko telefona koji neprestano zvoni. Neuobičajena noć u gradu, svakako. “Ovo je dušu dalo za krađe i provale”, čujemo u glasnijem razgovoru policijske službenike. “Kad će struja? Trpi nam proizvodnja, kruh je u peći”, govori pak gospođa koja stiže u HEP iz pekarnice prekoputa.

Iako ni iz jednog izvora još uvijek nema službene potvrde sve je izglednije kako je ipak kvar krenuo s trafostanice u Mraclinu. “Riječje o kvaru na višem naponskom nivou”, ono je što službeno dobivamo. I očevici su javili kako su vidjeli bljesak, poput vatrometa i dim iz smjera trafostanice nešto iza 21 sat. Struje je u cijelom gradu nestalo u 21:15, a uskoro se oglasio i gradonačelnik, Dražen Barišić.

Iako još nema službeno potvrđene informacije, nestanak struje u Velikoj Gorici povezan je sa eksplozijom osigurača na trafostanici u Mraclinu. Prema informacijama iz HEP-a opskrba električnom energijom bi se trebala normalizirati kroz pola sata do sat vremena. Grad je poduzeo korake u okviru svoje nadležnosti za sigurnost u prometu te pozivam građane na pojačani oprez, ali isto tako molim za razumijevanje i neširenje panike.”, piše gradonačelnik iza 22 sata.

Već skoro dva sata nakon nestanka struje i dalje smo u mraku, no i dalje smo na terenu. Budite s nama…

 

Objava GORICA BEZ STRUJE Kvar u Mraclinu, Gorica i okolica već skoro dva sata u mraku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.