Prijava

Vaša prijava

USKORO Kreće Škola brzog čitanja i Malac genijalac


Od rujna će u Velikoj Gorici naši mladi sugrađani imati priliku pohađati specifične programe za djecu, kroz koje će moći poboljšati i posebno razviti svoje sposobnosti za funkcionalno učenje, brzo računanje, fokus, fotografsko pamćenje, pažnju i koncentraciju. Stjecanjem navedenih vještina, djeci će se neposredno razviti samopouzdanje i motivacija, a rezultati će biti vidljivi kako u školi, tako i u svakodnevnom životu. Nastavu u Centru za poduku HELENA provode licencirani master učitelji s međunarodnim ovlaštenjem.

Jedan od programa koji Centar za poduku HELENA nudi je Škola brzog čitanja i mudrog učenja. Ovo je jedinstvena škola u Hrvatskoj i namijenjena je svima koji žele uz manje dosade, truda i potrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. U Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvija se kapacitet za učenje tako što polaznici uče posebno razvijene tehnike brzog čitanja, organizacije gradiva, brzog i dugoročnog pamćenja, vještine izdvajanja bitnih informacija iz nekog gradiva kao i prezentacijske tehnike. Šest mjesečni program škole u potpunosti je prilagođen djeci od 3. razreda osnovne škole te srednjoškolcima, što ga čini jedinstvenim i bez konkurencije u našoj državi. Idealni polaznici Škole brzog čitanja i mudrog učenja su pametna, ali pomalo lijena djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Polaznici ove Škole imati će priliku u prosjeku učetverostručiti brzinu čitanja uz dvostruko bolje razumijevanje pročitanog, prepoznati i izdvojiti ključne informacije iz nekog teksta, razviti bolje pamćenje te poboljšati koncentraciju.

Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac je pak namijenjena djeci u dobi 4 do 12 godina. Škola mentalne aritmetike Malac Genijalac uspješno realizira program kojim se od najranijeg razdoblja, dječje sposobnosti stimuliraju na adekvatan način. Radi se o revolucionarnom programu kojim se uz upotrebu abakusa aktiviraju obje hemisfere mozga kod djece, čime se postiže puni moždani potencijal. Program daje izuzetne razvojne rezultate zahvaljujući japanskoj metodi, koja je razvijena u suradnji s najpoznatijim svjetskim stručnjacima. Upotrebom, a potom i vizualizacijom abakusa, razvija se izvanredna matematička vještina – brzo računanje. Međutim, brzo računanje nije jedini cilj ovog programa, već predstavlja jasan pokazatelj onih kognitivnih sposobnosti koje polaznici uspješno razvijaju kao povećana pažnja i koncentracija. Program Škole mentalne aritmetike traje 2×10 mjeseci (osnovni i napredni nivo) uz pripremni nivo za predškolsku djecu u trajanju od 2 mjeseca.

Oba su programa organizirana u tri vezana školska sata jednom tjedno i to vikendom.

U tijeku su predbilježbe za besplatne radionice koje će se održavati do kraja kolovoza i početkom rujna, a na kojima se možete upoznati sa programima ovog Centra te obaviti testiranje djece i upise u jesenske grupe. Prijaviti se možete OVDJE

Objava USKORO Kreće Škola brzog čitanja i Malac genijalac pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


UDŽBENICI I DOPUNSKA NASTAVNA SREDSTVA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.