Prijava

Vaša prijava

ZAGREBAČKA U NOVOM RUHU Gradonačelnik potvrdio: Razmišljamo i o rotoru


Jednim trakom na izlazu iz grada, Zagrebačkom ulicom, vozili smo se većinu ljetnih mjeseci. Vozačima to nije smetalo, promet se odvijao gotovo nesmetano, a ono što nas je ovih dana dočekalo dokaz je kako se strpljenje isplatilo. Novoobnovljen dio Zagrebačke ulice, od Kolodvorske, Hrvatske bratske zajednice pa sve do Dobriline u dužini 560 metara dobio je novi asfalt. Na površini od 5,5, tisuća kvadrata postavljena je i popravljena signalizacija, biciklističke staze, uređena autobusna stajališta.

„Ulica je ovime dobila sigurniji protok, a i obnova je bila nužna jer je desna strana bila devastirana svakodnevnim prolaskom autobusa i težih vozila“, govori gradonačelnik Dražen Barišić koji dodaje kako Grad u budućnosti u ovom djelu razmišlja i o učinkovitijem prometnom rješenju u vidu rotora.

Ipak, za sad je to tek želja i ideja koja, kako kaže gradonačelnik, zahtjeva širu strategiju prometnog razvoja grada. No, kružni tok na križanju Zagrebačke, HBZ-a i Kolodvorske, nešto je što u bližoj budućnosti svakako možemo očekivati.

Objava ZAGREBAČKA U NOVOM RUHU Gradonačelnik potvrdio: Razmišljamo i o rotoru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.