Prijava

Vaša prijava

Gorica među vodećim gradovima po izdvajanjima za sport!


Još jedna pohvala stiže Velikoj Gorici i to u segmentu izdvajanja za sport. Naime, prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna za 2018. Velika Gorica našla se na sedmom mjestu vodećih hrvatskih gradova prema izdvajanjima za sport. Spomenimo kako je prva na listi Orahovica, a prema klasifikaciji prvih deset gradova koju je objavio portal gradonačelnik.hr Velika Gorica zapravo je prvi veliki grad u navedenom društvu, uz Slavonski Brod koji se našao na 10.mjestu ljestvice.  U 2018. za sport je izdvojeno više od 46 milijuna kuna, što je 11,63 posto proračunskog novca.

Ako gledamo izdvajanja po stanovniku onda je Gorica na 8.mjestu sa izdvajanjima od 735,71 kune po stanovniku.

“Grad izdvaja značajna sredstva za sport i rekreaciju, čemu je dokaz i lanjski izdvojenih 57,2 milijuna kuna. Osim visokih izdvajanja za profesionalni sport, potičemo školski i rekreativni sport, sport za osobe s invaliditetom te radimo fitnes parkove kako bi se što više naših sugrađana bavilo sportom. U posljednjih deset godina je izgrađena sportska dvorana u kojoj velikogorički klubovi imaju besplatne treninge, u naseljima su obnovljena ili izgrađena sportska igrališta, uređene su biciklističke staze i na nekoliko igrališta je postavljena umjetna trava. Obnovljeni su brojni sportski klubovi kako bi našim sportašima osigurali kvalitetno bavljenje sportom, a oni to vraćaju svojim uspjesima i predanošću, stvarajući stil života na koji možemo biti ponosni”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić za portal gradonačlenik.hr.

S tim se podacima pohvalio i na svom Facebook profilu. “Izdvajanja za sport investicija su u našu djecu i mlade, našu budućnost. Velika Gorica je među vodećim hrvatskim gradovima po izdvajanju za sport, a uz Varaždin i jedini veliki grad koji se našao na obje liste”, pohvalio se gradonačelnik.

Objava Gorica među vodećim gradovima po izdvajanjima za sport! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.