Prijava

Vaša prijava

Konačni obračun s plastikom u kućanstvu


 

Na prvi pogled, život bez plastike izgleda kao nemoguća misija. Međutim, uz nekoliko praktičnih savjeta koje svatko od nas može provesti, vidjet ćemo da je život bez plastike – i “bez otpada” – i te kako moguć i zapravo je jednostavniji i ljepši! To će nam kroz niz primjera pokazati i dokazati na listopadskom Četrtom četrtku u knjižnici voditeljica ovomjesečne radionice Meri Barišić, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice- pozivaju iz Gradske knjižnice.

Uz praktični dio tu je i dokumentarni film Stavi u vrećicu!/ Bag it! koji je bio prikazan na četvrtom E?! – Okolišnom filmskom festivalu. Izvrstan je to dokumentarac iz kojeg možete saznati kome sve štete plastične vrećice i koliko se (pre)dugo razgrađuju. Kao i sva uporabna plastika, vrećice se gomilaju ne samo na smetlištima, nego i na cestama, u parkovima, u morima i oceanima, a njihova masovna proizvodnja i kratak rok korištenja uzrokuju sve veće hrpe tog teško razgradivog otpada diljem svijeta.

Zato sve važnija postaje edukacija javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša. Svatko može doprinijeti, a knjižnice kao i uvijek trebaju biti svjetionici i rasadnici novih ideja za održivo i zdravo društvo – društvo koje će voditi brigu o našem jedinom staništu – planeti Zemlji.

Radionica je u četvrtak, 26.rujna u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici.

Objava Konačni obračun s plastikom u kućanstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.