Prijava

Vaša prijava

Pjesnici uzvraćaju udarac!


 

Nakon proljetnog ciklusa pjesničkih susreta vezanih uz izložbu “Škare, papir, knjiga” kada smo imali prilike upoznati čak šest eminentnih ženskih imena suvremene hrvatske pjesničke scene, stigla je jesen, a Gradska knjižnica Velika Gorica i Galerija Galženica pripremaju vam novo poetsko-vizualno iskustvo!

U utorak 1. listopada 2019. u 19.00 sati u knjižnicu Galženica u goste nam dolaze trojica pjesnika- dvojica jako mladih – Goran Čolakhodžić i Denis Ćosić dobitnici su nagrade Goran za mlade pjesnike što je samo po sebi izvrsna preporuka, te Ivan Šamija, mlad duhom i član međunarodne pjesničke platforme Versopolis za promociju pjesnika mlađe generacije. Govorit će nam o svojim zbirkama u kojima se priroda pojavljuje u vrlo različitim pojavnostima – od šume i selaimaginarne (ili možda ipak prave) Poljske, rubnih dijelova grada koji graniče s prirodom i prirode koja preuzima grad, do morskih prizora i
brojnih transformacija u svijetu faune.

Je li pisanje o prirodi u najrazličitijim oblicima u ovo doba ekoloških katastrofa ipak više od puke slučajnosti, kakve su njihove veze s distopijom i ekologijom, te je li predrasuda da je pisati o prirodi nešto za pjesnike romantizma već odavna zastarjela, neka su od pitanja koja ćemo im postaviti.

Susret će se održati u Dvorani Galženica, a posjetitelje pozivamo da dođu ranije i pogledaju tematski blisku izložbu “Niski tonovi Zemljine pjesme”, kat iznad u Galeriji Galženica koja će posebno za tu prigodu biti otvorena i u večernjem terminu.

 

Objava Pjesnici uzvraćaju udarac! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.