Prijava

Vaša prijava

Znate li što su i zašto klinci ispisali na ovim balonima?


Europski dan jezika obilježili su učenici Osnovne škole Eugen Kvaternik koji su danas u Pučkom učilištu, osim na hrvatskom, razgovarali na engleskom, njemačkom, pa čak i ruskom. „Djeca su igrala kvizove, pokazala koliko znaju o kulturi engleskog ili njemačkog jezika, učili su kako se neke riječi kažu na ruskom, a pisali su i ruskim pismom, ćirilicom“, otkrila nam je Ana Galac, voditeljica odjela obrazovanja u POUVG. Suradnja s ovom školom rodila se putem zajedničke profesorice njemačkog, Andreje Car, a djeca su na ovu aktivnost- objeručke pristala.

„Najdraže nam je, uz jezike, bilo i to što smo učenike upoznali s aktivnostima i djelatnošću Pučkog učilišta i programima koje nudimo“, dodaje Galac. Klinci nisu otišli praznih ruku, najspretniji su osvojili knjige biblioteke Albatros koja djeluje pri Pučkom učilištu, a za uspomenu su se i fotografirali. Na balonima koje su dobili kao uspomenu i suvenir na ovu zanimljivu radionicu ispisali su riječi koje su naučili, na engleskom, njemačkom ili ruskom jeziku.

 

Europski dan jezika obilježava se od 2011. godina, a u obilježavanju svake godine sudjeluje i Pučko otvoreno učilište. O važnosti manifestacije govori i činjenica kako se ona obilježava u svih 47 članica Vijeća EU, a danas ju je diljem Europe obilježilo više od 800 milijuna ljudi.

Objava Znate li što su i zašto klinci ispisali na ovim balonima? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


OBAVIJEST - PREDŠKOLA

Dan otvorenih vrata - 26. 4. 2024.