Prijava

Vaša prijava

Gorica domaćin državne Filmske smotre


Najbolji filmovi učenika osnovnih i srednjih škola ovih dana gledaju se u Velikoj Gorici. Osnovna škola Eugena Kumičića domaćin je državne Smotre hrvatskoga filmskog stvaralaštva koja se održava od 25. do 27. rujna. Osnovna škola Eugena Kumičića, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, već treći put dočekuje najbolje filmske skupine osnovnih i srednjih škola, a ove godine ugostit će 100 učenika i 50 mentora iz cijele Hrvatske.

Smotru hrvatskoga školskog filma organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, a program Smotre obuhvaća filmsko i videostvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola, stručne razgovore i okrugle stolove članova prosudbenog povjerenstva s učenicima i voditeljima filmskih i videodružina. Prosudbeno povjerenstvo odabralo je pedeset najuspješnijih filmova koji će biti prikazani u POU tijekom Smotre.

Aktivna i uspješna filmska skupina iz OŠ Eugena Kumičića također ima svog predstavnika na državnoj smotri – radi se o filmu „Iz igre u knjige“ (mentorice prof. Goranka Dimoski i prof. Melani Kuzmić).

Objava Gorica domaćin državne Filmske smotre pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.