Prijava

Vaša prijava

FOTO Puno kino na goričkoj premijeri “Dnevnik Diane Budisavljević”


Apsolutni pobjednik Arene, “Dnevnik Diane Budisavljević”, redateljice Dane Budisavljević napunio je goričko kino kao malo koji hrvatski film do sada, a publiku ostavio- bez daha. Potresna priča koja nas vodi u vrijeme drugog svjetskog rata, u logore u Jasenovcu i Gradišku zapravo je sagrađena oko stvarnog lika Diane Budisavljević, humanitarke, heroine, katolkinje austrijskog podrijetla koja je iz logora spasila više od 10 000 djece od sigurne smrti.

Kino Gorica jučer je držalo dah u ovom, ne bez razloga nagrađenom filmu u kojem redateljica Dana uspješno spaja igrano, dokumentarno i arhivsko, pa tako servira gledatelju i potresne slike gladne i pothranjene djece koju već jedu muhe snimljene u logoru, da bi nas koji časak kasnije odvela na to isto mjesto, u sadašnjost, gdje svoju priču priča i prisjeća se četvero potomaka, preživjele djece iz tih istih logora.

U glavnoj se ulozi Diane pojavljuje Alma Prica, a film je ovjenčan s čak šest nagrada Pulskog filmskog festivala. Projekcije u kinu Gorica su još 5., 7. i 9. 10. u 18:00 sati, a evo kako je jučer bilo na goričkoj premijeri koju je posjetila i sama redateljica Dana Budisavljević te imala priliku razgovarati odgovarati na pitanja publike.

Objava FOTO Puno kino na goričkoj premijeri “Dnevnik Diane Budisavljević” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.