Prijava

Vaša prijava

Sara Anđelić brončana na Starom kontinentu


Domaćin Europskog kadetskog prvenstva bio je Španjolski taekwondo savez, a natjecanje se održalo u poznatom Španjolskom resortu Marina d’Or. Na natjecanju je nastupilo 578 natjecatelja iz 46 država. Na ovom Europskom prvenstvu boje Hrvatske nacionalne vrste predstavljale su i dvije naše članice Sara Anđelić u kategoriji -47kg i Sara Habijančić u kategoriji -51kg.

Drugog dana natjecanja na tatami je izašla Sara Habijančić, koja je u prvoj borbi izgubila od predstavnice Velike Britanije.

Zadnjeg dana natjecanja na tatami je izašla Sara Anđelić. U najbrojnijoj kategoriji na prventvu (34 natjecateljice), Sara Anđelić u prvoj borbi svladala je predstavnicu Rumunjske na prekid u drugoj rundi, drugo kolo čekala ju je predstavnica iz Grčke od koje je u 4.mjesecu ove godine izgubila finale na Europskom klupskom natjecanju, no ovaj put Sara Anđelić je odradila puno kvalitetniju borbu i svladala Grčku predstavnicu sa 14-7. U trećoj borbi (četvrtfinale) čekala ju je predstavnica Italije koju je Sara izdominirala od početka do kraja, a rezultat je na kraju bio 28-17. U polufinalu Sara Anđelić je išla na predstavnicu iz Rusije, Sara je bila na odličnom putu da se plasira u finale, cijelu borbu je držala pod kontrolom i u zadnjih 20 sekundi treće runde imala je rezultat na svojoj strani 10-6, no međutim trenutak nepažnje Saru je koštao ulaska u finale. Ruska predstavnica na kraju je postala prvakinja Europe. Nakon Natalie Lovrić (viceprvakinje Europe), Kristine Čerine (brončane juniorke svijeta) imamo i treće ime koje osvaja europsku medalju, Saru Anđelić (brončana europska medalja).

Goran Klobučarić

Objava Sara Anđelić brončana na Starom kontinentu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.