Prijava

Vaša prijava

U spomen na Tihicu, izviđači ponovo u akciji


Turopoljska udruga skauta „Tur“ u subotu 12. listopada u Velikoj Gorici organizira 8. memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, koji se održava u spomen na Tihomira Tomašića Tihicu, sudionika Domovinskog rata. Otvorenje memorijala predviđeno je u 9:30 sati, na školskom sportskom igralištu u Školskoj ulici, iza Osnovne škole Eugena Kvaternika, gdje će se tijekom dana odvijati natjecateljski dio memorijala.

Podizanje šatora, vezanje čvorova…

Sudionici će se u prijepodnevnim satima igrati i natjecati u više disciplina: paljenje vatre, signalizacija Morzeovim znakovima, podizanje šatora, vezanje čvorova i prva pomoć te u poligonima s preprekama, poligonima spretnosti i ograničenja, gađanju lukom i strijelom i pikadu. Tijekom poslijepodneva pozvani su prošetati područjem grada i razgledati neke od najljepših parkovnih površina i trgova, te odati počast hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, među kojima je i Tihica. Na zatvaranju memorijala na školskom sportskom igralištu u Školskoj ulici okupit će se ponovno oko 16:30 sati.

Humanitarno za Boranku

Prethodnih godina na memorijalu je sudjelovalo oko 200 izviđača i skauta iz Karlovca, Duge Rese, Zagreba, Siska, Koprivnice, Bjelovara i Osijeka te oko 50 učenika velikogoričkih osnovnih škola. “Ovogodišnji memorijal usmjerit ćemo prema najvećoj volonterskoj akciji Boranka, akciji pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj, koju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske u suradnji s partnerima. Uplatom sudioničke participacije u iznosu 15 kuna sudionici memorijala donirat će sredstva za kupnju sadnica te se time i sami uključiti u akciju Boranka”, poručuje predsjednik goričkih skauta, Alen Konjević.

 

Objava U spomen na Tihicu, izviđači ponovo u akciji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.